Datum objave: 16. Listopad 2014

Potpisan ugovor za rekonstrukciju križanja na Baldekinu, radovi kreću u ponedjeljak

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor  za rekonstrukciju križanja Radićeve i Bosanske ulice potpisali su danas Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Haris Džonlagić, predstavnik tvrtke Sarađen, koja će izvesti radove. Vrijednost ugovorenih radova je oko 2,23 miljuna kuna uvećano za vrijednost PDV-a, a predviđeni rok završetka radova je 90 radnih dana, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

 

„ Križanje Radićeve i Bosanske ulice jedna su od žarišnih šibenskih prometnih točaka čija će rekonstrukcija olakšati prometnu komunikaciju prema centru grada.  Osim projektiranja riješeni su i imovinsko-pravni odnosi da bi se projekt odvio u cijelosti i bez zastoja. Samo prometno rješenje iznjedreno je kao rezultat savjeta prometnih stručnjaka, vođeno idejom da prioritet u gradu Šibeniku ima pješak.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, ističući da je projekt jedno od obećanja građanima iz izborne kampanje.

 

„Rekonstrukcijom križanja automobili koji dolaze iz pravca Vidika dobit će još jednu prometnu traku namijenjenu desnom skretanju u Bosansku ulicu, dok će na izlazu iz Bosanske ulice postojati dvije trake: jedna za desno skretanje prema centru, a iz druge će se moći skrenuti lijevo prema Vidicima ili nastaviti pravo za parking ispred 'plavog nebodera'. To će značiti djelomično proširenje Bosanske ulice duž koje se više neće parkirati automobili i duž koje će biti uređen nogostup. Direktan ulaz sa raskrižja prema Trgu Andrije Hebranga više neće biti moguć, već će automobili ulaziti preko sadašnjeg 'bijelog parkinga' na makadamu pored garaža u nizu. Radovima će se obuhvatiti prometno uređenje okoliša, odnosno parkirališnih mjesta oko samih zgrada. Grad je otkupio i četiri garaže  koje će zbog potreba projekta biti  uklonjene.“, rekao je na današnjem potpisivanju Ugovora zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, dodajući da je u projekt uključena i izmjena komunalne infrastrukture te elektro instalacija u dogovoru s Vodovodom i HEP-om.

 

„Učinit ćemo maksimum da se posao odradi u dogovorenim rokovima i sa što manje problema. Promet će biti reguliran na način da će u kontinuitetu biti moguć prolaz dijelom gradilišta, a prometnu regulaciju postavljamo već u subotu“, rekao je predstavnik tvrtke Sarađen  Haris Džonlagić, stoji u priopćenju.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti