Datum objave: 13. Listopad 2014

SDP ponovno proziva gradonačelnicu Knina:Josipa Rimac je za rubriku "Vjerovali ili ne"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Klarin predsjednik Županijske organizacije SDP –a Šibensko – kninske županije i Mirko Antunović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Knin upozorili su danas još jednom da Josipa Rimac, gradonačelnica Grada Knina ignorira pravomoćnu presudu Županijskog suda u Šibeniku kojoj je naložena sanacija zemljišta Poljoprivredne zadruge Orlovača i mrtva – hladna pristaje na to da se iz gradskog podračuna plaćaju penali od čak milijun kuna. „ Nije nam jasno da joj toliko nije stalo do grada koji vodi i da ga na taj način fonacijski oštećuje. Nama je to jedino za rubriku „Vjerovali ili ne“, kazao je Klarin.

Antunović je obrazložio da je PZ Orlovača tužila Grad Knin zbog toga što nije sanirano njihovo zemljište koje je zagađeno uz ostalo i teškim metalima iz tadašnjeg TVIK-a sada DIV-a. Pravomoćna presuda donesena je 2010. Godine kada je i naloženo Gradu Kninu da to sanira i to s oko 2,8 milijuna kuna. Budući da je u svibnju 2014. Donesena pravomoćna presuda penali su počeli teći do dana donošenja prvostupanjske presude. „Nije nam jasno kako je moguće da netko 4 i pol godine ne postupa  po sudskom rješenju i sada još i plaća penale. Nevjerojatno j i to da se Grad Knin nije žalio na presudu Općinskog suda, a gradonačelnica Rimac sada izjavljuje da će se žaliti na pravomoćnu presudu što je nemoguće i besmisleno“, istaknuo je.

Klarin je danas podsjetio i da to da gradonačelnica Rimac i dalje pogoduje DIV- u i njegovom vlasniku Debeljaku koji je tim ugovorom preuzeo obvezu ignorira i stavke kupoprodajnog ugovora da će financirati komunalno i drugo opremanje ki uređenje zemljišta odnosno izgraditi prometnu i komunalnu infrastrukturu. Klarin zaključuje da Josipa Rimac time čini eklatantno kazneno djelo.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti