Datum objave: 01. Rujan 2014

Kulturni turizam i aktivni odmor - šibenski aduti u PPS projektu "Hrvatska - 365"

Diana Ferić
Diana Ferić

Kulturni  turizam, aktivni  odmor poput biciklizm  te kongresni i zdravstveni turizam oblici su turističke ponude koje će u sklopu takozvanog PPS pilot projekt  „Hrvatska- 365“, koji provodi Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma, zajednički razvijati i na inozmenim tržištima preznetiirati  Turističke zajednice Šibenika i Vodica koji su u tom projektu spojeni u jednu PPS destinaciju.

Ministarstvo je početkom kolovoza ove godine donijelo odluku o izboru 22 PPS destinacije za posezonu 2014. godine koji će se aktivnije usmjeriti na razvoj i promociju destinacijske ponude s dodanom vrijednošću. Ukupno se na javni poziv kandidiralo 39 destinacija no uočeno je kako su odvojene kandidature podnijele destinacije koje pripadaju logičnim turističko-geografskim cjelinama i imaju kompatibilnu ponudu, na kraju su formirane 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i osam na kontinentalnom području. Zbog toga su Šibensik I Vodice spojene u jednu destinaciiju.

“Zahvaljujući svojoj bogatoj kulturno - povijesnoj  baštini Šibenik kreira kvalitetnu i diferenciranu turističku ponudu koja ne smije biti usko vezana uz razdoblje turističke sezone. S druge strane imamo izvanredne preduvjete za razvoj aktivnog turizma, a kroz kvalitetne programe aktivnog odmora  možemo razvijati i druge oblike turizma kao što su seoski  ili gastroturizam. TZ grada Šibenika kao nositelj i koordinator PPS destinacije donijet će ovih dana  odluku o osnivanju PPS kluba  pri kojem će biti osnovani proizvodni timovi koji će biti zaduženi za unapređenje i razvoj ponude. U cijeli projekt i rad PPS destinacijskih klubova biti će uključena i lokalna samouprava", ističe Ivana Grubišić iz TZ Grada Šibenika.

Postsezonom su definirali razdoblje od 1. rujna do 25.listopada budući da je uvjet da 50 posto  smještajnih objekata bude otvoreno

Osnovni cilj im je potaknuti  agencije koje su se uključile u ovaj project  da kreiraju kvalitetne proizvode koji će biti predstavljeni turisttičkim agentima i novinarima koji će u listopadu doći u Šibenik. Do sada su prikupili pedesetak izjava različitih turiističkih subjekata  koji žele sudjelovati u ovom pilot projektu.U sklopu aktivnosti HTZ taj će pilot project biti vjeerojatno predstavljen na talijanskom  skandinavskom tržištu.

 

 

Iz kategorije: Vijesti