Datum objave: 08. Kolovoz 2014

INOVATIVNI TURIZAM: Turisti će u Oklaju spavati u stoljetnim bačvama

Diana Ferić
Diana Ferić

Inovativni turistički kompleks u kojem su stoljetne drvene bačve pretvorene u sobe za turiste niče u  Oklaju, na Seoskom gospodarstvu "Pilipovi dvori" poznatog vinara Marka Duvančića.

Duvančić je za tu namjenu u Dalmacijavinu kupio osam  ručno izrađenih drvenih bačava  zapremnine čak 42 000 litara  unutar kojih uređuje sobe s kupatilom koje će biti luksuzno  opremljene svime što moderni turista treba. " Kad vidite te ogromne bačve izrađene ručno prije više od 100 godine u kojem je stajalo vino ne možete a da ne osjetite divljenje prema onima koji su ih tako spretno izradili. Već to je temelj za dobru priču koju pričamo turistima, a boravak u sobama  izrađenim od drva kao prirodnog materijala sigurno je i zdrav", ističe Duvančić.

Taj neobični turistički kompleks imat će 7 soba, bazen i različite sportske terene.

Turiste bi na to područje trebale privući biciklističke staze, planinarenje na Prominu te ostali izvorni sadržaji koje pruža seoski turizam podno Promine.

Duvančić je  2012. godine dobio 100 000 kuna bespovratnih sredstava od Ministarstva turizma u sklopu projekta " Inovacije u turizmu" što mu je, kaže, bilo dovoljno za pripremu dokumentacije, a za sve ostalo koristi kredit HBOR -a. Prve turiste  trebao bi primiti na Božić ove godine. Duvančić računa na to da će bi njegov turistički kompleks  biti zanimljiv turistima cijele godine, a ne samo ljeti.

Iz kategorije: Vijesti