Datum objave: 24. Srpanj 2014

Izlazi novo izdanje inovativne brošure "Turistički takuin Rivijere Šibenik" - sutra promocija u Cinestaru

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička zajednica županije Šibensko-kninske generalni je pokrovitelj druge edicije turističke publikacije „Turistički takuin Rivijere Šibenik“ u izdanju šibenske tvrtke Moć komunikacije d.o.o., a  koju je podržalo i financiralo Ministarstvo turizma kao inovativni turistički proizvod. Novo, obogaćeno izdanje, osim suvenirskog novca s likovima sedmero najpoznatijih Šibenčana i kulturno – povijesnog vodiča u kojem su predstavljeni oni i njihov doprinos europskoj i svjetskoj baštini, sadrži turističke brošure s poznatim i manje poznatim prirodnim, kulturno – povijesnim i drugim vrijednostima svih krajeva Šibensko – kninske županije koji predstavljaju turističke potencijale i temelj za kreiranje specifičnih turističkih proizvoda.

 

Po prvi put do sada ravnopravno se tretiraju razvijena turistička mjesta i mjesta u zaleđu koja bi tek trebala definirati svoju turističku ponudu.
 

„ Upravo zbog tog koncepta u kojem su ravnomjerno zastupljeni i obala i otoci i zaleđe Šibensko – kninske županije, s nizom do sada slabo poznatih prirodnih i kulturnih vrijednosti koje bi trebali postati jednim od nositelja naše turističke ponude, Turistička zajednica podržala je ovaj projekt tvrtke Moć komunikacije. Naš zajednički cilj je definirati Rivijeru Šibenik kao jedinstvenu turističku destinaciju koja turistima nudi mogućnost da, na svega sedamdesetak kilometara zračne linije uživaju u potpuno različitim ambijentima, od ljepota divlje Dinare, Krke i njezinih pritoka i dalmatinskog krša do biserno čistog mora i neponovljivih uvala šibenskih otoka, otoka Murtera i Kornata. To  je naša prednost  u odnosu na druge turističke regije“, ističe Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko – kninske županije.

„Turistički Takuin“ istodobno je sredstvo solidarne uzajamne turističke promidžbe jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica, javnih ustanova, institucija, poduzetnika, udruga, obrtnika i obiteljskih gospodarstava Šibensko – kninske županije koju doživljavaju kao jedinstvenu turističku regiju i u njemu su zastupljeni sa svojom turističkom ponudom.

Takuinom je obuhvaćeno 18 gradova i općina i 15 turističkih zajednica.

Promidžbene brošure koje sadrži  imaju ukupno 450 stranica ilustriranih s više od 2600 fotografija.
U realizaciju projekta i distribuciju Takuina uključena su ukupno 242 subjekta  u Šibensko – kninskoj županiji - ustanove, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice, javne ustanove, udruge, poduzeća, obrti, agroturizmi, seoska gospodarstva, hoteli, proizvođači s otoka, kampovi, ugostiteljski objekti, iznajmljivači soba, vinari, a tu će turističku publikaciju, koja na nov način promiče Šibensko – kninsku županiju, turisti dobivati na poklon.

Iz kategorije: Vijesti