Datum objave: 19. Srpanj 2014

Dm-ova kampanja jučer na Jadriji: Dermatološki pregled, zabava, druženje i edukacija

Nina Medić
Nina Medić

Preko 100 posjetitelja Jadrije jučer je  besplatno pregledalo kožu i madeže u sklopu dm-ove kampanje 'Zaštiti se' koje je jučer održana na šibenskom gradskom kupalištu Jadrija, doktorica Sanja Jakelićje12 posjetitelja uputila na daljnje dermatološke preglede zbog sumnjivih madeža.

Posjetitelji šibenskog kupališta okušali su se u nagradnim igrama koje je za njih pripremio dm, a djeca su u zabavnim radionicama učila kako se pravilno zaštititi od sunca. Čak 80 posto sunčeva zračenja tijelo apsorbira tijekom djetinjstva i puberteta jer je dječja koža tanja od odrasle. Zato je posebno važno djecu na vrijeme naučiti i primjerom im pokazati da se moraju zaštititi od sunčevog zračenja.

 „Već pet godina kampanjom „Zaštiti se...“ dm sugrađane svih dobi želi informirati o važnosti preventivnih dermatoloških pregleda i pravilne zaštite od UV zračenja. Raduje me što je dm kupače na Jadriji uspješno potaknuo na prvi korak u stjecanju zdravih navika kada je u pitanju zaštita kože“, izjavila je Martina Posilović iz dm-a.

Ove godine dm je u prvom dijelu kampanje „Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!“ donirao edukativne brošure i kreme za sunčanje svim vrtićima u Hrvatskoj. Na edukativnim predstavama održanim u Šibeniku, Varaždinu, Karlovcu i Puli više od 600 osnovnoškolaca saznalo je zašto na suncu treba biti oprezan. 

Uz kreme sa zaštitnim faktorom, za pravilnu zaštitu bitno je nositi šešir ili kapu te izbjegavati izravno izlaganje suncu, posebno između 10 i 16 sati. Preventivni dermatološki pregledi važan su dio zaštite jer koža pamti svako izlaganje suncu te se štetne posljedice prekomjernog izlaganja suncu tijekom djetinjstva i mladosti odražavaju tek u starijoj dobi. 

Iz kategorije: Vijesti