Datum objave: 11. Srpanj 2014

Akcija TZ-a grada Šibenika: Šalice Centra za inkluziju obradovale korisnike Cvjetnog doma

Nina Medić
Nina Medić

Turistička zajednica grada Šibenika svojom akcijom poklanjanja šalica koje su izradili korisnici Centra za socijalnu inkluziju razveselila je korisnike Doma za starije i nemoćne osobe 'Cvjetni don' u Šibeniku.

„TZ grada Šibenika već godinama surađuje i pomaže Centar za inkluziju, a ovo je još jedna u nizu akcija. Prošle godine otkupili smo platnene torbe koje su izradili korisnici, a ove godine su to šalice sa motivom Šibenika. Dio smo podijelili danas korisnicima Cvjetnog doma, a dio će ići u Turističku zajednicu gdje ćemo ih dijeliti turistima jer su zaista prekrasne i stoga su idealan suvenir“, kazao je Dino Karađole, direktor TZ-a grada Šibenika.

Sve je dio projekta "Uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u dizajniranje proizvoda i socijalno poduzetništvo" centra za socijalnu inkluziju Šibenik kojeg financira Institut Otvoreno društvo, a koji se provodi kako bi se povećale mogućnosti samoodrživosti  Centra. Voditeljica projekta je Marijana Mijat, a u oslikavanju šalica korisnicima centra za socijalnu inkluziju je pomogla Cvitana Juričev Martinčev, grafička dizajnerica iz Vodica. „U projekt je bilo uključeno 20 korisnika Centra koji su oslikavali radove te smo zajedno sve ukomponirali i dizajnirali različite suvenire kao majice i šalice. Dio šalica otkupila je Javna ustanova Nacionalnog parka Kornati, dio su kupile suvenirnice u Vodicama i na otoku Prviću, a Turistička zajednica grada Šibenika otkupila je 100 komada. Sve skupa izradili smo 200tinjak šalica“, kazala je Cvitana Juričev Martinčev.

Šalicama su se posebno obradovali korisnici Cvjetnog doma kojima je ova gesta uljepšala dan. 

Iz kategorije: Vijesti