Datum objave: 10. Srpanj 2014

Studenti u Šibeniku konačno dobivaju menzu- počeli radovi na Baldekinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Počeo se uređivati prostor u "ležećem  neboderu" na Baldekinu u kojem bi na  jesen trebala proraditi studentska menza, na olakšanje svih studenata šibenskog Veleučilišta koje već godinama "lopta" po privatnim restoranima.  Prema riječima Krešimira Šakića, ravnatelja Studentskog centra u Šibeniku, radovi bi, ukoliko sve bude išlo po planu trebali biti gotovi za 2 i pol mjeseca.

„Ovih dana raspisat ćemo natječaj za nabavu kompletne opreme menze, a radove na menzi izvodi tvrtka Deltron d.o.o. iz Splita. Ukupna vrijednost radova ne Studentskoj menzi je oko 1. 100.000 kuna“, kazao nam je Šakić.

Restoran studentske prehrane biti će uređen u prostoru veličine 146 četvornih metara. Prostor je Agencija za upravljanje državnom imovinom već prije dodijelila Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za potrebe Studentskog centra Šibenik.

Podsjetimo, u ožujku ove godine Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, odobrio je isplatu sredstava u iznosu od milijun kuna za financiranje uređenja menze na Baldekinu za potrebe Studentskog centra u Šibeniku. MZOS će odlukom ministra Jovanovića tako osigurati milijun, a ostatak Veleučilište u Šibeniku, dok će Studentski centar financira izradu dokumentacije i nabavljanje dozvola.

Iz kategorije: Vijesti