Datum objave: 02. Srpanj 2014

Tisno postalo partijanerska meka: „Za Garden obavezno izdvajamo godišnji odmor!“

Nina Medić
Nina Medić

„Definitivno sam morala napraviti mjesta u kalendaru za ovogodišnji Garden festival jer ovo nešto nevjerojatno. Lokacija, ljudi, zabava, atmosfera jednostavno su prilika koja se ne propušta“, kazala je Charlie, jedna od posjetiteljica devetog po redu The Garden festivala koji je počeo danas u Tisnom.

Laganim ritmovima elektronske glazbe, uz obilje sunca, dobro raspoloženih gostiju ispijajući koktele u mirnoj uvali, krenula je sezona ljetnih festivala u Tisnom.

Britanci su i ove godine u velikoj većini na The Garden festivalu. Nekima je tu prvi puta te sigurno ne i zdanji, a neki su tu već starosjedioci. "Na Gardenu smo treći puta i otkada smo prvi puta došli svake godine obavezno izvdajamo godišnji odmor za festival!", rekli su George i Liz iz Velike Britanije. Organizatori ove godine očekuju približno isti broj gostiju kao lani, oko 2 i pol tisuće na samom Gardenu, a sveukupno oko 38 tisuća na Gardenu i ostalim popratnim festivalima koji će se kroz srpanj i kolovoz održavati na istoj lokaciji.

Osim oduševljenih posjetitelja The Garden festivalom, kojem je ovo sveukupno deveta godina održavanja, a druga godina u Tisnom, zadovoljan je i Nick Colgan, glavna i odgovorna osoba za realizaciju The Garden festivala. „Ne namjeravamo se micati iz Tisnog. Tu smo sretni i imamo velike planove za budućnost.  Jedna od stvari koje planiramo je produljenje sezone i u skladu s time planiramo uvesti još mnogo sadržaja za naše posjetitelje, a posebno za obitelji koje tu dolaze s djecom. Na sreću dobro smo prihvaćeni od lokalnog stanovništva jer ipak oni profitiraju od Gardena, koristimo se njihovim restoranima, taksijima i ostalim sadržajima.“

Filip Henjak, direktor Turističke zajednice Tisno, također ima razloga za zadovoljstvo: „Danas je startala treća sezona Gardena a to za tišnjanski turizam znači puno. Lani je u Tisnom tako ostvareno 35- 40 tisuća noćenja, te oko 10 tisuća dolazaka. Ako ove godine ostane tako mi ćemo biti zadovoljni. Ipak, ono što je bitnije od statistike je ta vanpansionska potrošnja tj. promocija Tisnoga kroz Garden festival. Zadnje tri godine u Tisnome tako nema onih poznatih 'srpanjskih rupa' tijekom sezone.“

„Garden festival je odlična prilika za sve mlade ljude iz Europe, a najviše iz Ujedinjenog Kraljevstva da dođu u Tisno i uživaju slušajući glazbu i opuštajući se na prekrasnoj lokaciji. Svi već znaju što očekivati od festivala; dobro je organiziran, ostvaruje dobru suradnju sa lokalnim stanovništvom i nadam se da će se i ove godine svi odlično provesti“, kazao je David Slinn,veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj.

Otvorenju festivala prisustvovao je i Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno, a Darko Lorencin, ministar turizma, ipak se nije odazvao otvorenju.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: