Datum objave: 30. Lipanj 2014

"Mršav" početak sajma "Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda“ u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Nitko od proizvođača iz Šibensko – kninske županije ne sudjeluje na 2. Sajmu „Domaće je najbolje – sajam domaćih proizvoda“ koji je jutros počeo na Trgu palih branitelja Domovinskog rate ( ispred Gradske uprave.

Za sada je popunjeno svega pet – šest štandova – nekoliko s rukotvorinama, jedna s domaćim kišobranima.medom, maslinovim uljem. proizvodima od konoplje te jedan štand sa slavonskim suhomesnatim proizvodima. Na sajmu se kupcima nude domaći proizvodi poput suhomesnatih prerađevinama.
Organizator sajma je uslužni obrt Fotografica – vizualne komunikacije iz Varaždinske županije, a suorganizator je Turistička zajednica grada Šibenika.

Izlagači dolaze iz svih regija Hrvatske. To su male i obiteljske tvrtke, obrti ili OPG-i.“ Putem ovih sajmova nastojimo omogućiti izlagačima izravan kontakt s krajnjim kupcem, a istovremeno krajnjem kupcu ponuditi široku paletu kvalitetnih domaćih proizvoda. Glavni cilj naših sajmova jest potpora malim i obiteljskim gospodarstvima te njihovo osnaženje u svrhu doprinosa gospodarskom razvoju regije u kojoj žive i rade. Dugoročno gledano za očekivati je da će sajmovi doprinijeti povećanju održivog zapošljavanja, optimalnoj iskorištenosti regionalnih prirodnih resursa i ljudskih kapaciteta, kao i očuvanju bogate tradicije i kulturne baštine. Time potičemo razvoj postojećih i pridonosimo stvaranju novih proizvodnih kapaciteta“, kažu organizatori.
Sajam traje do 3. srpnja.

Iz kategorije: Vijesti