Datum objave: 27. Lipanj 2014

FOTO: Na Dobriću predstavljen prvi šibenski vodič namijenjen djeci

Nina Medić
Nina Medić

Edukativni vodič po Šibeniku za djecu napravljen u obliku šarene slikovnice, prvi takav u Šibeniku predstavljen je danas na Dobriću u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala. Vodič je predstavila Silva Bajić, autorica, zajedno s Dinom Karađolom, direktorom Turističke zajednice grada Šibenika koja je zaslužna za izdavanje takvog vodiča.

„Dječji vodič je napravljen u obliku edukativne slikovnice koji spaja kulturno-povijesnu baštinu Šibenika i njegove okolice te uči djecu o brizi za okoliš. Slikovnice šalje poruku djeci da vole svoju domovinu. Ako vole svoju domovinu onda mogu voljeti i sve druge narode svijeta. Pomoću slikovnice djeca u Šibeniku moći će drugoj djeci lako objasniti odakle dolaze i što njihov kraj čini posebnim. U slikovnici djeca mogu rješavati različite zadatke i zagonetke koji će im čitanje učiniti zabavnijim“, kazala je Silva Bajić, autorica slikovnice, njenog teksta i dizajna.

Dječji vodič po Šibeniku izdan je četiri jezika, uz hrvatski tu i engleska, njemačka te francuska verzija, pa će se i druga djeca moći upoznati sa Šibenikom na zabavan i edukativan način.

Slikovnicu je financirala Turistička zajednica grada Šibenika koja je i izdavač vodiča. „Gospođa Bajić je predložila, a ja sam prepoznao tu ideju jer smatram da Šibenik kao grad djece mora imati jedan takav vodič. Na ovaj način djeci ćemo približiti kulturnu i povijesnu baštinu Šibenika. Ovo je tek početak naše suradnje jer sljedeće godine TZ Šibenika i Silva Bajić kreću u izradu dječje web stranice Šibenika“, najavio je Dino Karađole, direktor TZ-a grada Šibenika.

Djeca su vodiče razgrabila na brzinu jer ih je na prvu osvojila šarena naslovnica. Slikovnicom- vodičem zadovoljne su i mlade nade šibenskog novinarstva; Srećko Perković, Luka Škarić, Franka Ivić te Lucija Friganović, sudionici novinarske radionice MDF-a 'Zujalica'. „Smatramo kako slikovnica na dobar i zanimljiv način priča priču o Šibeniku te kako je pokrila sve bitno.“

Predstavljanje vodiča na Dobriću svojima nastupom je uljepšao i šibenski dječji zbor 'Cukarini'.

Iz kategorije: Vijesti