Datum objave: 26. Lipanj 2014

Stigla djeca iz Gunje na MDF, Šibenčani ih dočekali otvorenog srca

Diana Ferić
Diana Ferić

Pun emocija bio je susret djece iz u poplavi stradale Gunje i njihovih domaćina, šibenskih obitelji i predstavnika Međunarodnog dječjeg festivala koji će im narednih šest dana pružiti gostoprimstvo. Za mnogu djecu bit će to prvi susret s morem. Vlakom preko Zagreba i Perkovića u Šibenik je oko 20 sati stiglo 114 – ero djece iz tog slavonskog mjesta u kojem nema obitelji koja nije pretrpjela velike štete od poplave. Većina djece, učenika OŠ Stjepana i Antuna Radića ostala je u poplavi bez doma i dragih uspomena. Oni i njihovi pratitelji presretni su zbog mogućnosti da u Šibeniku, na MDF – u barem nakratko zaborave sve što su proživjeli.
Šibenske obitelji koje su ih udomile i koje su ih večeras dočekale na željezničkoj stanici imaju sličnu priču – potreslo ih je stradanje ljudi u Gunji i željeli su djeci koja su to proživjela barem nakratko pružiti toplinu doma.
U Šibenik je trebalo stići 160 djece iz Gunje, ali nakon stradanja 14 – godišnjaka iz tog sela koji se otrovao ugljičnim monoksidom dok je čisto svoju poplavljenu kući njegovi školski kolege odlučili su ne otputovati.

Ugošćavanje djece iz Gunje na ovogodišnjem MDF – u potaknuo je glumac šibenskog kazališta Jakov Bilić, a Šibenčani su, kao i običnom, odazvavši se pozivu da ih prime pokazali još jednom da imaju veliko srce. „Mnogi pomažu u poplavi stradalim područjima na različite načine, a mi glumci odlučili smo im darovati ono što mi radimo – kazališne predstave i veselje koje pruža MDF.
Djeca iz Gunje će, osim uživanja u predstavama MDF –a imati priliku i raditi u festivalskim radionicama.

Iz kategorije: Vijesti