Datum objave: 24. Lipanj 2014

FOTO: Akvarij na otvorenom i dalje velika rogoznička atrakcija

Diana Ferić
Diana Ferić

Male stvari, kada su dobro osmišljene, vrlo brzo postanu turističkom atrakcijom. Potvrda za to je je akvarij na otvorenom koji je lani uređen na rivi u Rogoznici i to slučajno, u sklopu potpuno druge investicije.  Pred njim je svakog dana gužva.  Različite morske ribe koje u njemu plivaju privlače pozornost i djece i odraslih

Pred prošlogodišnju turističku sezonu kod rogozničkog mosta izgrađena je riva dužine 80 metara namijenjena iskrcaju  ribe i prihvatu ribarskih brodova. Izgradnju su financirali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Šibensko-kninska županija, Općina Rogoznica i Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a vrijednost radova iznosila je 3,5 milijuna kuna.

Okolni obalni prostor ostao je nakon toga nedefiniran i neuređen pa je lokalna vlast u Rogoznici tu odlučila urediti park i dječje igralište u sklopu čega je po ideji šibenskog arhitekte Marka Paića  jedna neiskorišteni prostor pretvoren u  akvarij dug  12 i širok 1,5 metara. Njegova posebnost nije samo to što je jedini akvarij na otvorenom nego i što u njemu ribe žive u prirodno  okružju, u morskoj vodi jer je pumpom spojen s morem. 

Iz kategorije: Vijesti