Datum objave: 22. Lipanj 2014

FOTO: Vatromet i festivalski šušur na ulicama Šibenika

Nina Medić
Nina Medić

Festivalska atmosfera preselila se na šibenske trgove i ulice, nakon što je predstavom 'Pepeljuga' večeras po 54. put otvoren Međunarodni dječji festival. Odmah nakon svečanog otvorenja cijela svita preselila se na rivu gdje su uživali u još jednom spektakularnom vatrometu.

Tradicionalna šibenska fešta nastavila se u brojnim kafićima te na pozornici na Peškariji u Docu na kojoj se za dobru atmosferu pobrinuo Darko Relja Ritmo s Gimnazijskim discom. Nakon njega pozornicu su preuzeli 'Čarobnjaci', a zatim slijedi nastup grupe 'Kost i koža'.

Za one koji nisu mogli prisustvovati otvorenju, Grad Šibenik je na Trgu Pavla Šubića I. organizirao praćenje uživo, a organizirana je i predstava te program s uličnim umjetnicima – žonglerima, akrobatima.

Povodom šibenske fešte klub Azimut je okupio legende šibenske klupske glazbe na jednom mjestu sa jednim ciljem – rasplesati Šibenik. Na ljetnoj pozornici kluba svoje ploče puštaju  Rak&Balvan, Stipe Širinić, Edi Kristić, Mladen Živković i Mate Kokić.

Ulice Šibenika večeras je još jednom ispunila festivalska atmosfera. Glazba na svakom uglu, šareni štandovi, festivalski šušur, druženje te pozitivna energija i ove godine su obilježili Šibensku noć.

Iz kategorije: Vijesti