Datum objave: 20. Lipanj 2014

FOTO: Odbrojavanje do MDF-a: Šibenik u šarenim bojama festivala

Nina Medić
Nina Medić

Šarene zastavice i dječji crteži preplaviti su danas ulice Šibenika te grad polako poprima onaj dobro poznati festivalski šušur. Pozornica pred katedralom je gotovo spremna, a postavljena su i vrata kod kazališta. Sve ukazuje samo na jedno: Međunarodni dječji festival samo što nije počeo.

Festival se otvara sutra predstavom 'Pepeljuga' u 21 sat. Od tog trenutka, Šibenik na dva tjedna postaje središte dječjeg svijeta , a ulice će oživjeti i obojati dječji smijeh i veselje.

MDF traje dva tjedna od 21. lipnja do 5.srpnja, te će se u tom periodu odvijati brojne predstave, filmove, radionice, sportske turnire, izložbe...

 „Zemlja-partner“ ovogodišnjeg MDF-a je Španjolska, ali će na festivalu biti i Izraelaca, Belgijanaca, Slovenaca, kao i sve najbolje što ove sezone u dječjoj produkciji nude domaća kazališta.

Kazalište i Ljetna pozornica podno Katedrale žarišne su točke i ovogišnjeg Festivala. Najavljeni su klasici, od „Pepeljuge“ i „Snježne kraljice“, preko „Šegrta Hlapića“ do „Ježeve kućice“. U programu Trgova i ulica moći će se naići i na „Djevojčicu sa šibicama“ te na „Tri praščića i zločestog vuka“. Ukupno će se odigrati preko četrdeset predstava, s tim da popratni programi, poput Literarnog, Filmskog i Noćnog nude još pregršt sadržaja, a mladi sportaši moći će se okušati u teniskom turniru, regati klase „optimist“ ili na gimnastičkim spravama. Posebna priča su festivalske radionice, jutarnja praksa iz slikanja, pisanja, skladanja i iz svih drugih grana umjetnosti. Najmlađi Šibenčani svoj umjetnički talent mogu brusiti na preko trideset radionica.

Iz kategorije: Vijesti