Datum objave: 20. Lipanj 2014

FOTO: Ritmovi bubnjeva i gitare odzvanjaju parkom Roberta Visianija

Nina Medić
Nina Medić

Park Roberta Visianija jutros je oživio u ritmu bubnjeva i gitare, a sve u sklopu manifestacije 'Đir po gradu' koje se ovih dana odvije u Šibeniku.

Jutros od 10 sati u parku se održavaju radionice bubnjeva i gitare koje su otvorene za sve koji žele naučiti osnove ili nadograditi glazbeno znanje. Joško Škarica, iz Hrvatske glazbene unije, koja je jedan od organizatora manifestacije, zadovoljan je odazivom. „Na radionicu gitare od jutros je svratilo dosta mladih, ali tu imamo problem jer imamo samo jednu gitaru za vježbanje. Morat ćemo ih nabaviti još. Na radionici bubnjeva nemamo taj problem pa je ona popunjena. Inače ovo je druga godine za redom da se ovakve radionice organiziraju u parku Roberta Visianija. Izabrali smo otvoreni prostor u parku jer je sve u skladu s prirodom kao i u nekim drugim europskim metropolama gdje su ovakva glazbena događanja u parku već postala tradicija“, kazao je Škarica.

Dvanaestogodišnji Kristian Marčić jedan je od polaznika radionice gitare. „Baka mi je inače bila glazbenica. Bila je profesorica gitare u glazbenoj školi pa me ona učila osnovama gitare tako da znam nešto. Radionica mi je super. Trebalo bi biti više ovakvih događanja“, kazao je Kristian. 

"Đira po gradu" organizira Hrvatska glazbena unija,  Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i tvrtka Partitura,priprema dvije glazbene radionice. Manifestacija se u Šibeniku održava petu godinu za redom. Cilj manifestacija je promocija i afirmacija mladih šibenskih glazbenika i oživljavanje ulica Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti