Datum objave: 18. Lipanj 2014

Rajić i Burić u Gradskom vijeću oponenti na "hodajućem kolegiju" suradnici

Diana Ferić
Diana Ferić

 Šibenski SDP –ovac i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika Ivan  Rajić, predsjednik  Mjesnog odbora Raslina bio je domaćin gradonačelniku Šibenika dr. Željku Buriću na današnjem „hodajućem kolegiju“ u Raslini. Antagonizama koji su u Gradskom vijeću oobičajeni danas nije bilo.

 

„Podržavam zahtjeve Raslinjana da se krene sa sustavnim uređenjem ulica i to kroz program Mjesnog odbora već od iduće godine. Drago mi je da postoji privatna inicijativa za gradnju hotela u Raslini i tu će i investitor i mjesni odbor imati punu podršku Grada kako bi projekt zaživio što prije. Drago mi je da sam vidio i neke sitne komunalne zahvate kao što je asfaltiranje ulica, a uređen je i park u središtu mjesta i postavljena nova autobusna čekaonica.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić na današnjem hodajućem kolegiju u Raslini, kako su priopćili iz njegovog ureda.

Gradonačelnika i suradnike dočekao je predsjednik Mjesnog odbora Raslina Ivan Rajić . Poveo ih je po mjestu ukazujući na potrebne, prije svega, komunalne zahvate. „Nakon nedavno dovršenih radova na asfaltiranju pojedinih ulica u mjestu, ostalo je još 500 m neasfaltiranih ulica, što ćemo svakako predložiti u proračunu za iduću 2015.g. Također, potrebno je novim asfaltnim slojem „presvući“  još 2300m ulica, a očekujemo od Grada da nam uredi i drugi park u kojem je spomenik i koji također traži obnovu .“, kazao je predsjednik Mjesnog odbora Ivan Rajić.

Raslina broji danas 580 stanovnika, a osnovnu školu pohađa 35 djece. Mjesto ima i 230 turističkih ležajeva i zbog toga je svrstana u B kategoriju turističkih mjesta čime je dio mještana nezadovoljan jer su im i veće obveze pa ističu kako im od iznajmljivanja, premalo ostaje. No, takav je zakon pojasnio je direktor šibenske TZ Dino Karađole, a gradonačelnik Burić dodao je kako nije problem u kategorizaciji mjesta nego u njegovom uređenju za koje je obećao da će se nastaviti. Također je naglasio potrebu bolje prometne povezanost Rasline sa samim središtem Grada posredstvom javnog gradskog prijevoza.

Gradonačelnik se obvezao održati sastanak sa županom Goranom Paukom vezano uz postupakkoncesioniranja dviju sportskih lučica u Raslini za koje su  zainteresirano tamošnje sportsko ribolovno društvo.

Iz kategorije: Vijesti