Datum objave: 13. Lipanj 2014

Građani podijeljeni, ali gradonačelnik i dalje hvali program otvaranja obnovljene Tvrđave

Nina Medić
Nina Medić

„Umijeće je ideju od prije 60 godina dovesti do kraja i staviti je u funkciju“, kazao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika na današnjem primanju djelatnika Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i  razvoj Grada Šibenika i Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Muzeja grada Šibenika, zaslužnih za uspješno otvaranje revitalizirane tvrđave sv. Mihovila u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika.

„Zahvalan sam na svemu što ste odradili kao tim kako bi svečanost otvorenja revitalizirane tvrđave sv. Mihovila protekla kako i dolikuje jednom velikom, usudio bih se reći, svjetskom događaju. Pohvale stižu sa svih strana i iako je otvorenje iza nas, red je da vam i službeno uputim riječi hvale. Stojim iza vas, kao i iza svih mladih ljudi u gradu, koji će imati moju punu podršku, kao i podršku mog tima, u slobodi izričaja i brušenja toga izričaja. Šibenik mora postati mjesto ciljanog dolaska i mora izaći iz lokalnih okvira, a to je priča koja je počela još od organizacije Nove u Docu.“, kazao je gradonačelnik Burić na primanju.

Gradonačelnik je posebice apostrofirao činjenicu kako se Šibenik uvijek želio pozicionirati kao grad mladih ljudi, te kako je projekt razvoja visokog školstva u Šibeniku upravo temelj njegove budućnosti.

Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela zahvalila se gradonačelniku na podršci te kazala: „Iako sam tu tek dva mjeseca koristim prigodu zahvaliti svima koji su radili na projektu. Ponesena sam i „zaražena“ pozitivnim ozračjem koje sam zatekla i u kojem i danas uživam radeći, a posebice me veseli činjenica što je posjet tvrđavi izniman. Dan nakon otvorenja tvrđavu je posjetilo preko 3000 ljudi, uglavnom naših sugrađana, dok dnevno bilježimo 300-350 posjeta turista.“. Barišić Bačelić je naglasila veliki interes za programe na tvrđavi, među kojima je prvi sljedeći, koncert ŠPD Kolo i Simfonijskog orkestra oružanih snaga RH, već ovu nedjelju, a koji je rasprodan.", stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti