Datum objave: 10. Lipanj 2014

Aktualna vlast tvrdi: Probudili smo Šibenik i ovo je tek početak!

Diana Ferić
Diana Ferić

Probudili smo Šibenik, a ovo je tek početak - riječi su kojima je gradonačelnika Šibenika dr. Željko Burić sažeo prvu godinu mandata aktualne gradske vlasti na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili i njegovi zamjenici Danijel Mileta i Nikica Pendžer, a nazočni su bili i pročelnici svih gradskih upravnih  odbora.

 

"Već u predizbornoj kampanji smo tvrdili da je  Šibenik zaslužio da bude poseban i drukčiji i to smo i postigli. Ako ni po čemu drugom to se vidi po zainteresiranosti nacionalnih medija za zbivanja u Šibeniku. To je i jedini način da se Šibenik izvuče iz sendviča dvaju susjednih ambicioznih gradova, Splita i Zadra. Učinili smo to da se prevladao dosadašnji učmali tradicionalni način razmišljanja što je započelo s dočekom 2014. godine u Docu. Obećali smo i da ćemo završiti sve započete projekte i to smo ostvarili.  Otvorili smo tvrđavu svetog Mihovila i pozornicu spektakularnim programom koji je pokazao sve što sena toj pozornici može događati što neki nisu shvatili. Upravo zbog takvih je Šibenik i stagnirao 20 godina", istaknuo je gradonačelnik Burić.

 

Naveo je i kako je razvoj visokog  školstva u Šibeniku bio temeljni dio njegovog predizbornog programa te kako su za to uspjeli dobiti 1,7 milijuna eura i e to, kazao je, iz pristupnih fondova nego od država koje jako paze kome daju novac - Norveške i Lihtenštajna i to za nacionalni centar zelenih tehnologija u kojem će biti  Studiji energetike, zaštite okoliša i marikulture.

 

"Uspjeli smo dobiti i teren bivšeg TEF-a. Kada smo to najavljivali neki su trudili da je to nemoguće i da će mi se javno ispričati ako se to dogodi pa sada inzistiram na tome. TEF je postao na i mi ćemo odlučiti što će na tom prostoru biti, ali kada se to dogodi, odgovorno tvrdim, Šibenik više  neće biti isti. To će biti zamašnjak njegovog razvoja", kazao je gradonačelnik Burić nabrajajući još i dovršenje Banja i gradnju hotelskog kompleksa u Mandalini u naslijeđene  projekte koje je aktualna vlast uspješno dovršila.

 

Danijel Mileta  je na konferenciji bio u narančastoj majici sa šibenskim grbom što je gradonačelnik Burić objasnio  dokazom  da gradska vlast itekako drži do tradicije i identiteta Šibenika. Mileta je  govorio o gradnji infrastrukture, naglasivši kako  uspjeh aktualne vlasti počiva na tome što sluša predstavnike mjesnih odbora i gradskih kvartova koje su njihove potrebe. To što se u Šibeniku događao nazvao je reinženjeringom poslovnih procesa, spomenuo je i brojna prometna rješenja koja su proveli ili ih pripremaju. Naglasio je i kako je uspjeh vlasti it o što je prave, sposobne ljude postavio na prava mjesta pa se sada i proračun dobro puni.

Nikica Penđer je  naglasio kako je otvorenost prema građanima vrlo bitna odlika aktualne vlasti, a spomenuo je i niz sportskih objekata koji se renoviraju te pripreme za gradnju osnovnih škola u Vrpolju i  Ražinama te dječjih vrtića u Crnici i na Jamnjaku, a  kao dokaz

uspješnosti spomenuo je  to da je aktualna vlast uređuje dječje igralište u Ražinama na koje stanovnici tog dijela grada čekaju 20 godina.

 

Gradonačlenik Burić je konferenciju za novinare zaključio zahvalom svi pročelnicima i svim djelatnicima gradske uprave  jer je, kako je kazao, sve rezultat njihovog zajedničkog rada u kojem se brišu  stranačke granice  i nema podjela između "bivših" i sadašnjih pročelnika .

Iz kategorije: Vijesti