Datum objave: 07. Lipanj 2014

Danas se navršava 21 godina od smrti Dražena Petrovića

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Čelni ljudi Grada Šibenika i Šibensko - kninske županije, te predstavnici košarkaških klubova i Škole košarke Dražen Petrović položili su jutros  svijeće i zapalili svijeće  pokraj spomen koša Dražena  Petrovića u Preradovićevoj ulici u Šibeniku i pokraj njegovog spomenika na Baldekinu u spomen na njega jer se danas obilježava 21. godišnjica njegove smrti.

 

Tim  povodom u Šibeniku se igraju i dva međunarodna  košarkaška  turnira za djecu  mlade.

 

Košarkaški Mocart,  „naš mali s Baldekina “ i prema mnogima najolji europski košarkaš svih vremena  Dražen Petrović poginuo je na danšnji dan prije 21 godinu, u prometnoj nesreći u Njemačkoj, nedaleko od Ingolstadta.

Dražen je otišao  u 28. godini, ali i  21 godina kasnije pamćenje na njega nije ništa blijeđe pa će godišnjica njegove smrti danas biti obilježena i u Zagrebu i u njegom rodnom Šibeniku gdje ćejutros u 9 sati biti položeno cvijeće kraj njegog spomenika na  Baldekin u nazčnosti sportaša, polaznika Košarkaške škole Dražen Petrović, čelnika Šibenika i drugih građana.

Svoju posljednju utakmicu Dražen je odigrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za EP u Wroclavu. Bilo je to petog lipnja 1993. godine. Hrvatska reprezentacija iz Poljske se vraćala zrakoplovom no Dražen je na put krenuo automobilom s djevojkom njemačkom manekenkom Clarom Szalatzy koja je bila za upravljačem. Nažalost, bila je to njegova posljednja vožnja.

Dražen je, slažu se svi,  bio jedan od onih koji se rađaju jednom u stotinu godina. Oduševljavao je svojim igrama, ali i odnosom prema sportu.  Košarku je počeo igrati u Šbeniku u kojem je postigao prvevelike uspjehe. Igrao jepotom za Cibonu,  Real Madrid i u NBA ligi

Iz kategorije: Vijesti