Datum objave: 06. Lipanj 2014

SDP o otvorenju pozornice na svetom Mihovilu: Ushićeni smo i ponosni, ali i tužni!

Diana Ferić
Diana Ferić

Ponos i zadovoljstvo zbog   tvrđave svetog Mihovila i otvorenju  pozornice na njoj s jedne strane, ali  i tugu i žalost s, druge strane, zbog toga što je svečanost otvaranja zatvorena za građane izrazili su na današnjoj konferenciji za novinare u SDP - u Joško Šupe i dr. Ante Županović, vijećnici te stranke. Jedan i drugi su istaknuli kako su ushićeni i kako sutrašnji dan smatraju velikim i povijesnim za Šibenik pa  zbog toga na današnjoj konferenciji nisu željeli govoriti o gradskim problemima.

 

"Osjećaji su mi pomiješani. S jedne strane sam ushićen i ponosan jer se realizirao  naš projekt iz prve godine mandata. Njime smo pokazali da znamo doći do novca Europske unije, a tim koji ga je proveo  tim koji smo mi odabrali  ne p stranačkom kriteriju nego po stručnosti. To je bio projekt koji je potaknuo da se počne raditi i na revitalizaciji ostalih tvrđava. S druge strane obuzima me tuga i žalost što građanima Šibenika nije pružena mogućnost da kupe ulaznicu za svečanost otvaranja pozornice već se pozivaju samo odabrani po tko zna kojim kriterijima, a kada se to javno želi reći onda mediji odnosno jedna medij to cenzurira", kazao je Joško Šupe.

 

Dr Ante Županović za čijeg je gradonačelničkog mandata projekt osmišljen i za njega dobiven novac EU također je naglasio kako je ponosan  i dodao"Hvala kolegi Buriću što je taj projekt doveo do kraja na ponos i diku Šibenčana,  istina s malim zakašnjenjem ali zbog objektivnim okolnosti", istakno je. Podsjetio je kako  je to ostvarenje davnog sna Šibenčana i kako je to bilo planirano prije 60 godina za što su građani izdvajali i novac samodoprinosom, ali zbog zahtjeva konzervatora tada nije mogao biti proveden, ali je to bivšoj vlasti uspjelo. "To je potreba Šibenčana i ne možemo reći da je to naše autorstvo, ali trebali smo doći bi da bi se taj projekt ostvario", kazao je dr. Županović. I  on je napomenuo kako je taj projekt  povukao za sobom projekte revitalizacije ostalih tvrđava u što se kasnije uključila, kako je kazala, Udruga građana Juraj Dalmatinac i tomu puno pridonijela.

Iz kategorije: Vijesti