Datum objave: 05. Lipanj 2014

Veliko srce Šibenčana za teško oboljelu Niku Strikoman

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarni koncert za pomoć trogodišnjoj djevojčici Niki Strikoman, oboljeloj od zloćudnog tumora na mozgu napunila je večeras Sportsku dvoranu na Baldekinu i po tko za koji put potvrdio da Šibenčani imaju veliko srce. Koncert je organizirala Udruga žena sv. Antun, a među brojni gostima najavljeni su Bosutski bećari Dražen Zečić, klapa Godimenti, Nas quatros , Zorica Kondža, Duško Lokin, Zoran Jelenković… Već na početku publiku svih uzrasta razgalio je šibenski sastav Show legende, na Thompsonovu pjesmu „ Oj Zagor lijepa i si“ podignula je sve na noge. Kao voditeljica uz Tota bila je najavljena Ava Karabatić ali nije stigla na vrijeme.na koncertu je bio i ujak oboljele Nike.

Nika je operirana već dva puta u svega par mjeseci, a njezino stanje nije obećavajuće. Tumor je u dva mjeseca napredovao dva centimetra. Preporuka je liječnika da ode na liječenje u Švicarsku pa je sav prihod s koncerta namijenjen tome budući da njezina majka nema novca za to liječenje.

U humanitarnu akciju uključio se i Sindikat Hrvatskih pošta, podružnica Šibenik jer je Nikina majka bila je djelatnica Hrvatske pošte .
Svi koji žele donirati sredstva za pomoć liječenja Nike Strikoman mogu to učiniti i uplatom na broj žiro računa: HR 29 2390001-3201185201. Račun glasi na ime Nikine majke Blaženke Martinović.

Iz kategorije: Vijesti