Datum objave: 04. Lipanj 2014

FOTO: U zapuštenu park šumu Šubićevac roditelji se boje puštati djecu

Diana Ferić
Diana Ferić

Park šuma na Šubićevcu je zapuštena i zarasla u travu, a dječje igralište u njoj se ne održava i nije niti sigurno za boravak djece, upozorile su na odgojiteljice iz dječjih vrtića na Šubićevcu koji bi, da je stanje drukčije djecu vodili u tu park šumu, koja je za neke jedino mjesto za igru u prirodi. Sa sličnim primjedbama javili su nam se i neki roditelji.

„ Sve je zaraslo u travu tako da od straha ne možete djecu tu pustiti. Bojimo se zmija. Pogledajte samo kako izgleda igralište. Mogu li tu boraviti djeca ?Osim toga, vlasnici na igralište puštaju pse što nije u redu“, kazala nam je voditeljica jednog vrtića na Šubićevcu.

 

Na igralištu postoje oznake da je tu boravak psima zabranjen, ali vlasnici to ne uvažavaju, a dio znakova je netko namjerno polomio. Pjesak na igralištu odavno je ispran, a ljuljačke su zahrđale. Oštećene edukativne kante za smeće u obliku životinja sada su ruglo.

 

U gradskoj upravi u Šibeniku doznajemo da su Zelenilu i Hrvatskim cestama izdali izdao naloge za košenje trave na području grada, odnosno uz prometnice, a to se odnosi i na park šumu Šubićevac. Kaži i da je u tijeku inspekcija stanja na svim dječjim igralištima: Trenutno se radi na evidenciji stanja na svim dječjim igralištima na području grada i uklanjaju se manji nedostaci. U sljedećoj proračunskoj godini planiraju se neki veći zahvati i kupnja sprava za dječja igrališta, na osnovu elaborata kojim će se utvrditi pravo stanje stvari na terenu. U suradnji s Javnom ustanovom Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik u Park šumi Šubićevac, osim uređenja dječjeg igrališta, planira i uređenje šetnice koja vodi do vidikovca, a koja se nalazi u produžetku dječjeg igrališta“, odgovorili su iz Ureda gradonačelnika na naš upit o tomu zašto se dopušta takvo stanje u park šumi Šubićevac.

Iz kategorije: Vijesti