Datum objave: 03. Lipanj 2014

Uređuje se i stavlja u funkciju zapušteni prostor 'šibenskog Importanea'

Nina Medić
Nina Medić

Trgovačka etaža iznad tunela u Vukovarskoj ulici, poznatija kao 'Šibenski Importane' polako poprima novu, primjereniju sliku. Na tom prostoru upravo su u tijeku radovi čije je ukupna vrijednost  100.000 kuna za što su osigurana sredstva iz gradskog proračuna za 2014. godinu.

Betonirano je stepenište koje će povezivati gat Vrulje i Ulicu biskupa Jerolima Milete, na koje će biti postavljena ograda. Predstoji još betoniranje platoa ulaza u pothodnik sa željezničke stanice.

„Kao što smo i najavili, ovaj godinama zapušteni prostor nastojali smo kozmetičkim zahvatima očistiti i uljuditi, ali staviti ga dijelom i u funkciju. Dovršetkom gata Vrulje gosti s kruzera moći će se, osim ustaljenom rutom rivom, sada i stepeništem preko pothodnika uputiti prema staroj jezgri preko pijace, koja je, pokazalo se, turistima vrlo zanimljiva“ kazao je Željko Burić,šibenski gradonačelnik.

Nakon radova na stepeništu i zatvaranja „boksova“ postavit će se rasvjeta, vrijednosti cca 15.000 kuna. Radove izvodi šibenska tvrtka „2Marka“.

Iz kategorije: Vijesti