Datum objave: 01. Lipanj 2014

Argonauta uči i djecu s posebnim potrebama što je o moru važno znati

Diana Ferić
Diana Ferić

Osamdeset korisnika iz Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, Udruge Kamenčići i OŠ Jure Dalmatinac iz Šibenika posjetilo je Nacionalni Park Kornati u sklopu projekta „Kornati – važno je o moruznat!i“ u sklopu projekta „Kornati – važno je o moru znat!i“.

Cilj edukativnih izleta bi je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, specifično Kornatskog otočja kroz izlete čija je svrha bolje uključivanje djece s poteškoćama u razvoju s područja Šibensko-kninske u izvanškolske aktivnosti. Kroz neformalno učenjetijekom edukacijskog izleta u NP Kornati radnici Parka i Udruge Argonauta objasnili su djeci važnost zaštite prirode  kroz  teme iz geologije, kopnene i morske biologije te kulturno-povijesne baštine. Odgajatelji i učenici bili su izuzetno zahvalni što im je omogućen edukativni izlet čije je financiranje omogućilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kroz potporu projektu Udruge Argonauta. Većini djece bio je to prvi posjet NP Kornati no nadamo se i daljnjoj suradnji s partnerima na projektu što će omogućiti svakoj novoj generaciji djece da jednom posjete Kornate i nešto nauče o Kornatskom otočju.

Projekt provodi Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta zajedno s partnerima: Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Kamenčići iz Šibenika, Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac, Šibenik, Općinom Murter-Kornati, OŠ Murterski škoji iz Murter i JU NP Kornati od siječnja do kraja kolovoza 2014.

 

Iz kategorije: Vijesti