Datum objave: 26. Svibanj 2014

HDZ o izbornim rezultatima: Deplasirali smo Kukuriku koaliciju u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Lista HDZ, HSS-a, HSP -a A.S. i BUZ -a na izborima za Europski parlament u Šibensko – kninskoj županiji dobila je oko 14 000 glasova kako su i planirali, a u Gradu Šibeniku čak 5 179, više nego što su očekivali. Pobjedili su u svim gradovima i gotovo svim općinama.Takve rezultate e Josipa Rimac, članica Predsjedništva HDZ –a na današnjoj je konferenciji za novinare HDZ –a u Šibeniku ocijenila povijenim i nikad boljim. Po njezinom mišljenju to je u u prvom redu rezultat terenskog rada predsjednika te stranke Tomislava Karamarka i njegovih suradnika na svim razinama. „Još jednom se potvrdilo da je Šibensko – kninska županija HDZ –ova“, zaključila je Josipa Rimac.

 

Goran Pauk, predsjednik GO HDZ –a i šibensko – kninski župan također je izrazio zadovoljstvo zbog iznimno dobrih izbornih rezultata, a veliko povećanje broja glasova u Šibeniku objasnio je i dobrim radom gradske vlasti. „naravno da je za to zaslužna HDZ –ova nacionalna politika, ali da građani nisu zadovoljni radom lokalne vlasti rezultat sigurno ne bi bio takav kazao je pauk ocijenivši da je HDZ s partnerima deplasirao SDP koji je u Šibeniku dobio 3 622 glasa što je oko 500 glasova više nego na prošlim izborima u odnosu na HDZ i partnere koji su dobili znatno veće povjerenje birača. To je, kazao je, i potvrda uspješnosti koalicije koja je na vlasti u Gradu Šibeniku.

Nediljko Dujić je ukazao na to da je SDP dobio manje glasova od HDZ –a i u Tisnu u kojem je na vlasti njihova koalicija što je poruka aktualnoj vlasti, zaključio je Dujić.

Iz kategorije: Vijesti