Datum objave: 16. Svibanj 2014

Ivana Maletić na predizbornom skupu u Solarisu:Boli nas odlazak mladih "mozgom za poslom"

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri, kako je kazala, laži aktualne hrvatske vlade razotkrila je Ivana Maletić, HDZ – ova zastupnica u EU parlamentu i kandidatkinja i na predstojećima izborima na večerašnjem predizbornom skupu koji je, uglavnom za članove i simpatizere te stranke, održan u Solarisu, a uz nju predstavili su se i Andrej Plenković, nositelj liste i Željana Zovko.

Nazočni su bili i Josipa Rimac, članica Predsjedništva HDZ -Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ –a i saborski zastupnik, Goran Pauk, predsjednik GO HDZ –a i šibensko – kninski župan i drugi dužnosnici te stranke na lokalnoj razini.

 

„ Proteklih godinu dana slušala sam različite europske predstavnike i predstavnike različitih država., članica EU o tomu kako su se one uspjele razviti i shvatila da Vlada Rh radi sve suprotno i obmanjuje javnost. Prva laž je da se ne možemo razvijati i rasti prije nego prođu barem njihova dva mandata. To nije istina jer preokret na bolje u nekoj državi vidi već nakon godinu- dvije, vidi se zna li netko ili ne voditi državu. Druga je laž da gospodarski rast možemo postići samo stranih investicijama pa lutaju svijetom i traže neke šeike. Istina je pak da se niti jedna država u Europi nije podigla zahvaljujući inozemnim ulaganjima već potporom vlastitih poduzetnika. U Europi čak 92,8 posto gospodarstva čine mikro poduzetnici, a to su oni koji zapošljavaju od jednog do devet radnika, a sa malim i srednjim poduzećima to je 99 posto gospodarstva. Tako je i kod nas i u njih treba ulagati. Na Odboru za ekonomiju EU parlamenta su nam to govorili, ali ova vlada radi suprotno – oni su ukinuli 150 milijuna kuna subvencija kamata poduzetnicima i subvencije za poljoprivredu. Treća laž je da oni fenomenalno koriste Eu fondove. Ne samo što nisu stvorili uvjete da povučeno novac iz EU fondova nego nisu bili u stanju iskoristiti 1,8 milijardi kuna koji su nam namijenjeni iz pretpristupnih fondova dok naši načelnici i gradonačelnici imaju bezbroj ideja i projekata za koje bi taj novac itekako dobro došao“, objasnila je Maletić navela je i najnoviji podatak Europske banke za obnovu i razvoj po kojem su u Europi u recesiji još samo Hrvatska i Ukrajina te dodala kako je rast i razvoj jedini izlaz za Hrvatsko i kako aktualna vlast mora otići. Istaknula je kako Vladi ne smeta što mladi ljud masovno odlaze iz Hrvatske ne više, kazala je, trbuhom za kruhom nego „mozgom za poslom“ jer Hrvatsku mahom napuštaju školovani ljudi. Ivana Maletić je najavljena kao HDZ –ov ekspert za EU fondove, a u proteklom jednogodišnjem mandatu Eu parlamentarke obišla je sve županije u Hrvatskoj savjetujući kako iskoristiti novac iz Eu fondova.
Na skupu su govorili i Plenković te Zovak, jedina kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine koja je poručila građanima Hrvatske da je njihov glas na izborima za Eu parlament „njihovo oružje i budućnost buduće politike Europe prema Bosni i Hercegovini.

 

Skup su na početku pozdravili i Goran Pauk koji je kritizirao aktualnu vladu jer nije stvorila uvjete za dobivanje novca iz EU fondova ,a istodobno je Hrvatska za EU uplatila 3 milijarde kuna; Ante Kulušić koji je naglasio kako slobodno može obećati da će kandidati HDZ –a i partnera na izborima za EU parlament dobiti 15 000 glasova, a ukazao je i na nesposobnost Vlade kojoj je, uz ostalo, uspjelo povećati broj nezaposlenih i dovesti ga na razinu 2002. Godine kada je bivša koalicijska vlast na čelu s SDP –om izgubila izbore.

Iz kategorije: Vijesti