Datum objave: 15. Svibanj 2014

Zagreb Montaža će u Šarinoj pekari izgraditi parkiralište s jednom etažom i 250 mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Zagreb Montaža će u Šarinoj pekari, dok se prostornim dokumentima ne odredi namjena tog prostora urediti parkiralište za 250 vozila jer su pronašli model dogovora s obitelji Šare koja ima dio objekta u toj nekadašnjoj tvornici, potvrdio nam je Vlado Čović, vlasnik te tvrtke.
Posredstvom gradske vlasti predstavnici Zagreb Montaže susreli su se u Zagrebu s potomcima obitelji Šare koja je u pretvorbi bivše pekare „Krka“ dobila dionice rezervirane za bivše vlasnike. Na sastanku je bio i šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić budući da je i gradskoj vlasti jako važno da se osigura parkirni prostor u središtu grada.

„ Na temelju tih rezerviranih dionica obitelj Šare ima pravo na dio zgrade u Šarinoj pekari, a ostalo je naše vlasništvo. Oni su pristali da to riješimo zamjenom – mi ćemo njima dati prostor u nekadašnjoj upravnoj zgradi „Krke“, u kojoj oni također imaju stanove, a oni će nama ustupiti dio koji imaju i Šarinoj pekari“, kazao nam je Vlado Čović.
Zagreb Montaža planira srušiti kompleks starih zgrada u kojima je bila prva industrijska pekara u Dalmaciji u vlasništvu obitelji Šare, a nakon nacionalizacije bila pekara „ Krka“ i na tom mjestu urediti moderno parkiralište s prizemljem i jednom etažom i prilagoditi ulaze i izlaze s njega.

Iz kategorije: Vijesti