Datum objave: 14. Svibanj 2014

Zabrinuti građani pokušavaju spasiti kornjače u fontani ispred crkve Gospe van grada

Diana Ferić
Diana Ferić

Zabrinuti građani jutros su pratili stanje u fontani ispred crkve Gospe vangrada, nakon što su čuli da je netko ubacio u nju kiselinu i ugrozio atraktivne kornjače. Nekolicina njih je nekoliko minuta bdjela nad kornjačom prevrnutom na oklop koju se našla betonskom obrubu fontane i onda je ubacila u vodu nadajući se da će preživjeti.
„ To je uginula kornjača koju smo jutros pronašli i ja sam je namjerno ostavio na tom mjestu kako bih upozorio građane na to što se događa. Mislim da je došlo vrijeme da poruku koji šalju počinitelji ozbiljno shvatimo “, kazao nam je Siniša Burić, direktor gradske tvrtke „Zelenilo“ koja brine o fontanama.
Policija je jutros napravila uviđaj i očekuje s eda ustanove je li i čime fontana zagađena, iako će to biti teško jer voda cirkulira, a u nju je kiselina ili nešto drugo ubačeno jučer. No kakav god bio rezultat kriminalističke obrade, ovaj slučaj je puno značajniji od spašavanja života kornjača i valjda će to policija i gradski oci shvatiti. Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić također smatra da je poruka koja je tim činom poslana ozbiljna i da treba pronaći i počinitelje i reagirati kako bi se stalo na kraj vandalizmu koji se događa i na plaži Banj, Šetnici svetog Ante i drugim mjestima, i kako bi se zaštitilo Grad, alli i kako bi se pomoglo ljudima koji to rade jer očito imaju problema.

Iz kategorije: Vijesti