Datum objave: 03. Svibanj 2014

Svi izazovi globalnog sportskog spektakla Wings for Life World Run koji starta u Zadru

Diana Ferić
Diana Ferić

Još se imate vremena uključiti u sutrašnji hrvatski dio svjetske humanitarne utrke Wings for Life World Run koja u 12 sati kreće iz Zadra , a uplaćene sstartninepotpuno će se uložiti u napredna istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine. Start je kod Pozdrava suncu na zadarskoj rivi.

 

Ta utrka. koja se priprema više od dvije godine, sve je samo ne obična utrka ili uobičajeni maraton. Ona je pravi izazov trčanju na svjetskoj razini – odsustvo ciljne linije, 34 startne linije u svijetu, 13 vremenskih zona i još mnogo toga dokaz su da ovakav spektakl sportska povijest još nije vidjela.

 

No, za ovu priču potrebno je mnogo više nego što je uobičajeno. Naime, samo za paralelno praćenje svih rezultata u svijetu potrebno je 110 ljudi zaduženih za mjerenje vremena s čak četiri tone pripadajuće opreme za 34 takozvana Presretačka vozila koja će ići za trkačima. Također, potrebno je ukupno oko 200 kamera za 34 izravna prijenosa, koji će omogućiti milijunima da se u nedjelju pridruže spektaklu i prate što se dešava na utrci u svim dijelovima svijeta.

 

Stručnjaci iz različitih područja okupljeni su u tehnološkom srcu Wings for Life World Run operacija, u Globalnom kontrolnom centru u austrijskom Spielbergu. Linije podataka i monitora čine epicentar globalnog spektakla pod budnim okom međunarodnog sportskog direktora utrke Colina Jacksona.

 

Na stranici www.wingsforlifeworldrun.com možete pratiti utrku te bodriti trkače i u svakom trenutku znati tko je svoju utrku završio a tko još uvijek trči. Stranica će sadržati sve važne informacije te prijenos uživo, a gledatelji će moći pratiti pothvate onih koji su ove godine ušli u povijest kao dio sportskog pothvata koji još nikad nije poduzet.
Sve startnine prikupljene od utrke, točnije 100 posto vrijednosti svih prihoda, uložit će se u napredna istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine. Utrka starta u 12 sati po našem vremenu, a hrvatski start nalazi se kod Pozdrava suncu.

Prijave su moguće još danas, 3. svibnja do 20 sati na Pozdravu suncu.

Iz kategorije: Vijesti