Datum objave: 26. Travanj 2014

Vespa susret okupio 50-ak vespaša koji su kiši usprkos na Vespi 'potegli' čak iz Slovenije

Nina Medić
Nina Medić

Drugi Vespa susret kluba Šibenik održava se ovaj vikend, a središnje događanje,  koje je okupilo 50ak istinskih obožavatelja legendarne Vespe iz svih dijelova Hrvatske ali i susjedne Slovenije, odvija se danas. Klubovi se skupljaju na trgu Pavla Šubića I do 11.30, a onda će na vespama napraviti đir preko tvrđave Barone pa do Martinske gdje će se svi zajedno slikati. Nakon toga, ako im to vrijeme dozvoli svi će skupa idu na Minersku gdje će se održati moto igre. „Biti će raznih događanja, brza i spora vožnja, vožnja s čunjevima, kao i društvenih igara, balote i karte“, otkrio nam je Zoran Ninić, tajnik Vespa kluba Šibenik.

„Da nije bilo kiše došlo bi 70ak ljudi, a ovako ih očekujemo oko 50. Imamo goste iz Slovenije, Zagorja, Rijeke, Zadra, Splita i Zagreb, trebali su nam doći i gosti iz Banja Luke, ali su nažalost zbog nevremena odustali. Svi su došli na vespama kiši usprkos. Navuku se kišna odijela i nema brige.“

Pod okriljem Vespa kluba Hrvatska, djeluje još osam vespa klubova: Zagreb, Varaždin, Istra, Rijeka, Zadar, Split, Šibenik i Dubrovnik. Dužnost svakog kluba je jednom godišnje organizirati susret, a susret vespa kluba Šibenik je prvi u sezoni.

Vespa klub Šibenik djeluje dvije godine, okuplja 15 članova koji se sastaju jednom tjedno u svojim prostorijama n Šubićevcu.  „Ovo je naš drugi susret kojeg organiziramo. Zašto baš Vespe? Zato što su posebne, imaju ono nešto. Mi nismo kao drugi moto klubovi gdje se učlaniti može bilo tko već isključivo 'vespaši'. Ne prihvaćamo nikakve kopije Vespe ili skutere, već samo piaggio Vespa.“

Inače, po svijetu djeluje bezbroj Vespa klubova pa se svake godine organizira Svjetski dan vespe. Prošle godine takav susret se održavao u Belgiji, ove godine će se održati u Italiji, a dogodine u Hrvatskoj, točnije u Biogradu! Na susretu se očekuje oko 5 tisuća ljubitelja vespe, a Vespa klub Šibenik je jedan od organizatora.

Iz kategorije: Vijesti