Datum objave: 26. Travanj 2014

Ni kiša nije omela Sajam udruga: Ugodna sajmena atmosfera u klubu Azimut

Nina Medić
Nina Medić

Današnji Sajam udruga u organizaciji Šibenske udruge mladih koji se održava  u sklopu manifestacije BUM! (Budućnost udruga mladih) zbog lošeg vremena prebačen je u prostorije kluba Azimut. No, usprkos brzoj reakciji organizatora kojih tako ni kiša nije omela u njihovom naumu, čini se da je većinu Šibenčana loše vrijeme obeshrabrilo pa smo jutros na sajmu zatekli tek nekolicinu posjetitelja. Ipak, u klubu je vladala lijepa, ugodna atmosfera 'dnevnog boravka'.

„Još je rano! Tu smo do 14 sati pa se nadamo da će od podne pa nadalje biti više posjetitelja. Zbog kiše su nam otkazali i neki izlagači, ali i ovako ih se skupilo 10ak koji su taman stali u klub. Nažalost kiša nam je poremetila i planove s radionicama pa smo bili prisiljeni otkazati radionicu žongliranja i plesa koje su se trebale odvijati na otvorenom. Ipak, svi koji su imali želju prijaviti se na te radionice, obećavamo da ćemo ih organizirati neki drugi vikend“, rekla nam je Maja Šintić,iz Šibenske udruge mladih.

Velik interes posjetitelja izazvala je radionica decoupage pod vodstvom Jadranke Skelin i Dolores Bujas iz udruge likovnih amatera Tempera koje su nam malo pojasnile tehniku decoupage: „To je zapravo tehnika ukrašavanja predmeta kojima se na taj način udahnjuje novi život. Kod decuopage-a se služi tehnikom salveta, šarenih salveta kojih se lijepi na podlogu raznih predmeta: namještaja, lampi, staklenih boca, a oni nakon tretiranja dobivaju sasvim novi izgled.“ Njihova radionica privukla je i djecu i odrasle koji su se odlučili pobliže upoznati s tom tehnikom.

U 12 sati počinje radionica izrade prirodnih krema koju će voditi Sunčica Remenar iz zagrebačke udruge mladih Attack. „Radit ćemo kreme od biljnih ulja, hidrolata, biljnih emulgatora i eteričnih ulja. Proces nije kompliciran, a rezultat je konkretan. S obzirom da su kreme potpuno prirodne, nemaju konzervansa, trebaju se držati u frižideru, a najbolje ih je potrošiti u roku od šest tjedana“, otkrila nam je Sunčica. Inače, zagrebačke udruga Attack djeluje još 1997.godine, a svojim djelovanjem nastoji stvarati i širiti alternativnu kulturu, političku alternativu te alternativnu ekonomiju, osiguravajući mogućnosti i prostor mladima koji se žele kreativno izraziti i sudjelovati u promjenama na lokalnoj razini.

Sajam udruga u klubu Azimut traje do 14 sati, stoga još stignete obići štandove ili se okušati na radionicama! Svoje štandove na Sajmu imaju razne šibenske udruge, od udruga mladih do Društva Inovatora, Izvora ljubavi i Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a.

Iz kategorije: Vijesti