Datum objave: 21. Travanj 2014

FOTO: Poslužen tradicionalni Uskrsni doručak u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Deseti po redu tradicionalni šibenski Uskrsni doručak, u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika, okupio je jutros mnoštvo Šibenčana i gostiju na trg Pavla Šubića I. Sekcija ugostitelja -Udruženje obrtnika Šibenik i ovaj put je pripremila bogat blagdanski stol na kojem su se našle firtaja od čak 5 tisuća jaja, pogače jaja, šunka, šparoge i drugi tradicionalni uskršnji specijaliteti.

Program je počeo budnicom Šibenske narodne glazbe koju su predvodili Šibenska gradska straža i Šibenske mažoretkinje.

„Drago nam je da se tradicija uskršnjeg doručka nastavlja 10.godinu za redom, a upravo Šibenik bio je prvi koji se sjetio ideje posluživanja Uskrsnog doručka. Ovo je prilika da mladi steknu dojam kako su blagovali njihovi bake i djedovi, kao i prilika da gosti danas vide kako blaguju Hrvati“, kazao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik.

Priliku da svojim građanima čestita Uskrs i poželi im sve najbolje iskoristio je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika nakon čega je , skupa s Goranom Paukom, županom Šibensko-kninskim, posluživao doručak.

Prije samog posluživanja doručka posjetitelje su svojim nastupom zabavili mališani Dječjeg zbora 'Cvrčak' i etno igraonica 'Balarin' te plesna skupina 'Toxic'. Mališani su svojim točkama oduševili prisutne. Nakon njih tradicionalno šibensko kolo izvele su članice šibenske 'Šuštine'. Prije blagovanja, hranu je blagoslovio župnik Mateša.

Video

Iz kategorije: Vijesti