Datum objave: 16. Travanj 2014

Grad Šibenik dobiva od INA - e zemljište TEF - za samo 12,5 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradsko vijeće Grada Šibenika prihvatilo je danas jednoglasno i bez ikakve rasprave i primjedbi Zaključak o sklapanju nagodbe Grada Šibenika i INA - oko zemljišta bivšeg TEF -a na većini kojeg INA ima hipoteku, a uvjeti su za Grad Šibenik tako dobri s obzirom na predstečajnu nagodbu  po kojoj je INA potraživala oko 165 milijuna kuna glavnice i kamata. Po Nagodbi Grad Šibenik bi INA - i treba isplatiti u dvije rate oko 12,5 milijuna te joj u narednih pet godina  dati zamjensku parcelu za smještaj benzinske crpke Vanjski ili podmiriti troškove kupnje zemljišta i to samo  u slučaju ako INA ne dobije koncesiju za  benzinsku crpku na obali za narednih 20 godina.

Na to čak ni vijećnici SDP -a, koji su često sumnjičavo postavljali do sada pitanja o ishodu pregovora s INA - om nisu imali komentar. Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SDP -a kazao je kako je SDP - na prvom mjestu interes Grada i građana Šibenika te da je ta nagodba logičan slijed događanja u TEF -u, a da  je za nju uvjete stvorila bivša gradska vlast koja je, kako je kazao, riješila ekološku sliku  TEF -a i očistila zemljište od  otpada, no nije propustio "bocnuti" vladajući HDZ da oni nisu bili spremni prihvati isto tako dobar projekt bivše vlasti, plažu Banj već su ga opstruirali.

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić je zahvalio vijećnicima na takvom jedinstvu naglasivši kako su pokazali kako jedno ozbiljno vijeće funkcionira te je dodao kako  su u stvaranje uvjeta za tu nagodbu krenuli isto tako zajednički kada su saborski zastupnici SDP -a i HNS -a podržali inicijativu gradske vlasti i podržali njihove dogovore u nadležnim ministarstvima. " Iza ove nagodbe stoji deset mjeseci mukotrpnog rada i desetci  sati pregovaranja. Uprava INA - e čvrsto je  branila interese te tvrtke, ali su istodobno pokazali spremnost da se ta trakavica oko zemljišta TEF - a riješi i bili su vrlo kooperativni na čemu im zahvaljujem", istaknuo je  gradonačelnik.

Uprava INA -e  Nagodbu je prihvatila na jučerašnjoj sjednici i parafirala je, a slijedi formalni ali ne baš lagan put  dogovora s mjerodavnim ministarstvima i fondovima kako bi Grad Šibenik i formalno posao vlasnikom zemljišta bivšeg TEF -a.

 

 

Iz kategorije: Vijesti