Datum objave: 13. Travanj 2014

Preko 200 biciklista odazvalo se humanitarnoj biciklijadi Radio Šibenika

Nina Medić
Nina Medić

Točno u podne 210 sudionika humanitarne biciklijade Radio Šibenika i biciklističkog kluba Faust Vrančić krenulo je sa šibenske rive, a start je označio Željko Burić, gradonačelnik Šibenika. Sav prikupljeni novac ide za pomoć Centru za odgoj i obrazovanej Šubićevac.

Biciklisti su nastavili prema Poljani, potom preko šibenske tržnice prema robnoj kući na Vidicima i potom prema Zablaću. Sa ceste za Zablaće skrenut će se desno uz velike Soline i dalje u središte Zablaća. Na tom mjestu će se biciklijada nakratko zaustaviti kako bi se biciklisti pripremili za povratak na cilj. Iz Zablaća je povratak predviđen prema križanju za Solaris, a potom ponovo prema rotoru u Mandalini. Iz Mandaline će se nastaviti tehnološkom cestom na rivu, s ciljem ispred Radio Šibenika gdje ij čeka okrepa, rižot s plodovima mora koju će im pripremiti Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik.

Na cilju će biti organizirana i lutrija uz vrijedne nagrade koje, među ostalim, osigurava Turistička zajednica Grada Šibenika. Glavna je nagrada bicikla za odrasle, druga je nagrada kompletan servis za bicikle, a treća večera za dvoje u pizzeriji Toni u Šibeniku.

Prije velike biciklijade u 12, startala je i dječja biciklijada kojoj se odazvalo 20ak malih Šibenčana a na kraju su im podjeljene i prigodne nagrade spoznora.

 

Iz kategorije: Vijesti