Datum objave: 09. Travanj 2014

FOTO: Otvorena izložba umjetničkih radova studenata šibenskog Veleučilišta

Nina Medić
Nina Medić

Po prvi puta studenti šibenskog Veleučilišta organizirali su Umjetničku izložbu koji se svečano otvorili večeras u Velikoj sobi Studentskog Centra Šibenik.

Izložba je organizirana na inicijativu Studentskog zbora u sradnji sa Studentskim Centrom Šibenik. Na  njoj je osmero studenata, Marina Pavlović, Ljubica Jerković, Suzana Čelić, Dajana Mikić, Milena Radić, Matija Blaće, Ana Ezgeta i Ante Baleta,  izložilo svoje fotografije i ostale umjetničke radove. Izložena su ukupno 42 eksponata.

„Cilj izložbe je dati priliku našim kreativnim studentima da pokažu svoj umjetnički talent, kao i dati svoj doprinos umjetničkoj sceni na našem Veleučilištu i u Gradu Šibeniku. Izložba ujedinjuje čistu kreativnost koji nismo htjeli ograničiti i objediniti naslovom. Na izložbu su se mogli prijaviti svi, a nadam se da će ovo dati poticaj kreativcima da nastave sa ovakvim događanjima“, rekao je na otvaranju izložbe Matija Blaće, predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku.

Otvorenju je prisustvovao i Zdenko Zjačić, predsjednik Fotokluba Šibenik koji je dao podršku mladim umjetnicima i dao im nekoliko fotografskih savjeta koji će im zasigurno dobro doći ukoliko se odluče nastaviti baviti fotografijom.

Jedna od njih je Dajana Mikić, studentica prve godine Turističkog menadžmenta.„Ovo je moja prva izložba fotografija, a tim hobijem, koji je polako prešao u opsesiju, počela sam se baviti negdje prije tri godine. Od tada sve oko sebe gledam s mišlju u glavi 'Kako bi to bila super fotografija!“ Najviše inspiracija nalazim na ulici i ulična fotografija me najviše zanima jer smatram da su ljudi najzanimljiviji motiv. Volim to što radim i voljela bih da to ostane dio mog života“, ispričala je Dajana.

Milena Radić, večeras je imala priliku izložiti sedam svojih fotografija : „Fotografije su skoro sve nastale po principu skitam se i snimam, a inspiraciju najviše nalazim u prirodi, starim barkama i kaletama. U svijetu fotografije sam unazad nekolik godina i u tome uživam.“

Izložba će biti otvorena tjedan dana do 16.04. te će se moći razgledati svakog radnog dana od 8-15h te 17-20h.

Svi studenti čiji su radovi izloženi na izložbi odlučili su donirati svoja djela u novoosnovanu 'Zakladu za studente' namijenjenu pomaganju studentima čije je studiranje u opasnosti prekida uslijed nepredviđenih životnih okolnosti. Umjetnički radovi moći će se kupiti na Studentskom balu koji će se održati 23. tavnja u Solarisu.

Iz kategorije: Vijesti