Datum objave: 09. Travanj 2014

U nedjelju starta humanitarna biciklijada za pomoć Centru Šubićevac

Nina Medić
Nina Medić

Radio Šibenik i Biciklistički klub Faust Vrančić ove godine po treći put za redom organizira humanitarnu biciklijadu u nedjelju 13.travnja, a sav prikupljeni novac bit će doniran Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Prijave za biciklijadu zaprimat će se u nedjelju od 10.30 sati, dok će biciklijada startati ispred Radio Šibenika u Docu u 12 sati. Humanitarna startnina za sve sudionike iznosi 15 kuna.

Za sve sudionike na startu bit će osigurana spiza i piće, hranu priprema Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik. Svoju će opremu i vozila na cilju predstaviti Policijska uprava Šibensko-kninska. Na cilju će biti organizirana i lutrija uz vrijedne nagrade koje, među ostalim, osigurava Turistička zajednica Grada Šibenika. Glavna je nagrada bicikla za odrasle, druga je nagrada kompletan servis za bicikle, a treća večera za dvoje u pizzeriji Toni u Šibeniku.

U 11 sati prije starta velike biciklijade održat će se i mala biciklijada, đir po Docu, sa stratom i ciljem, ispred Radio Šibenika, u kojoj sudjeluju djeca, uz pratnju roditelja i naravno djeca do 16 godina moraju imati zaštitnu opremu.

Ruta 'velike' biciklijade ide preko rive prema Poljani, potom preko Šibenske tržnice prema robnoj kući na Vidicima i dalje desno na Mandalinu do Zablaća. Sa ceste za Zablaće skrenut će se desno uz velike Soline i dalje u središte Zablaća. U Zablaću je mala pauza a povratak je predviđen prema križanju za Solaris, onda ponovo preko Mandaline na tehnološku cestu kroz tunel na rivu, s ciljem ispred Radio Šibenika.

Partneri i pokrovitelji manifestacije su Turistička zajednica Grada Šibenika, Policijska uprava Šibensko-kninska, Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik, Dalmare. Podržavaju Hervis i Djelo.

FOTO: Grad Šibenik

 

Iz kategorije: Vijesti