Datum objave: 07. Travanj 2014

Grad ne povlači žalbu, ali surađuje sa Županijom na valorizaciji tvrđave sv. Nikole

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik nije  niti će povući  žalbu  Upravom sudu  zbog toga što je Šibensko - kninska županija  dodijelila koncesiju za  tvrđavu svetog  Nikole  Javnoj ustanovi za zaštićene djelove prirode, ali  sa  Županijskom i njenim institucijama  surađuju na programima  valorizacije te tvrđave pa su tako zajednički, kao partneri,  tražili  novac od Ministarstva  turizma dokmnetiaciju za sanaciju  te tvrđave. Riječ je o žalbi  tu koji je podnijela  bivša gradska vlast.

„Nema smisla povlačiti  žalbu  koju je podnijela bivša gradska vlast i šutke se odreći prava na tvrđavu. To je  postupak koji teče i neka Sud kaže svoje.  No to nas ne ometa da zajedno sa Županijom radimo  na valorizaciji te tvrđave i tako ćemo raditi i dalje“, kaže Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Po riječima  Anite  Babačić  Ajduk još nemaju povratnu informaciju  o rezultatu natječaja u Ministarstvu turizma  na koji su se javili. „Naš je  plan tvrđavu sanirati i obnoviti kao kulturno – povijesni  objekt, a asve popratne sadržaje poput receptivnog i prezentacijskog punkta urediti u obližnim objektima bivše vojarne Minerska“, ističe ona.

Grad Šibenik je od Ministarstva kulture dobio 100 000 kuna  za  Tvrđavu svetog  Nikole, a li to  se ne odnosi na zajedničke planove Grada i Županije nego na redovito održavanje tog  fortififikacijskog objekta., doznajemo u  Uredu gradona

Iz kategorije: Vijesti