Datum objave: 03. Travanj 2014

Drniš domaćin Kupa Hrvatske u planinskom trčanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 100 natjecatelja trčat će od nogometnog stadiona u središtu Drniša do vrha planine Promine i nazad, u subotu, 5. travnja.

Planinarsko društvo „Promina“ iz Drniša, u suradnji s Atletskim klubom Šibenik iz Šibenika, domaćin je i organizator natjecanja u planinskom trčanju koje se boduje za Kup Hrvatske „Promina 2014“. Kako smo doznali od Sunčice Goleš, glasnogovornice organizacijskog odbora utrke očekuje se da će u subotu 5. travnja u 10 sati na cilju u središtu Drniša pojaviti više od stotinu natjecatelja koji će pokušati što brže doći planinarskog doma pod vrhom planine Promine i nazad. Staza je duga petnaest kilometara, a osim sportaša registriranih pri Hrvatskom atletskom savezu mogu sudjelovati i rekreativci koji smatraju da imaju dovoljno snage i kondicije za ovo zahtjevno i naporno natjecanje.

Kup Hrvatske u planinskom trčanju prvi se puta održava u Šibensko – kninskoj županiji pa će to sigurno pridonijeti afirmaciji i popularizaciji tog relativno novog sporta. Osim seniorske staze drniški planinari i sportski entuzijasti pripremili su i juniorsku stazu dugu osam kilometara. Natjecatelji su podijeljeni u devetnaest ženskih i muških kategorija po dobnim skupinama, a svi će startati istovremeno sa startno – ciljne crte na nogometnom stadionu drniškog DOŠK-a.

Boje Drniša na Kupu Hrvatske u planinskom trčanju branit će domaći planinski trkači Frederik Levarda, Mate Džale, Nikola Perić, Ivica Matić, Antonio Elez i Robert Hrstić.
Organizacijski odbor na čijem je čelu Božo Strunje, a članovi Josip Kontić, Viktor Šiklić, Anita Sirovica, Tomislav Jerković i Sunčica Goleš, osigurao je posebne nagrade i priznanja za pobjednike. Glavni pokrovitelj prvog natjecanja za Kup Hrvatske u planinskom trčanju koje se održava u Drnišu i Šibensko – kninskoj županiji je Turistička zajednica Grada Drniša, a utrke ne bilo bez pomoći Šibensko – kninske županije, Grada Drniša, Gradskog muzeja grada Drniša, tvrtke „Mali parkovi“ iz Zagreba i šibenske tvrtke „Printal grafika“. Planinsko trčanje moglo bi postati i  oblik turističke ponude.

Iz kategorije: Vijesti