Datum objave: 02. Travanj 2014

Počinje gradnja hotelskog kompleksa u Mandalini, dizalice postavljene na gradilište

Diana Ferić
Diana Ferić

Dizalice koje su postavljene na gradilištu na Kulinama, u Mandalini označile su početak gradnje luksuznog hotelskog kompleksa D – Hotel Šibenik što je trenutno jedna od najvećih investicija u hrvatskom turizmu. U njega će biti uloženo 20 milijuna eura.Glavni izvođač građevinskih radova tvrtka STRABAG, započeo je s mobilizacijom mehanizacije i osoblja. Postavlja se ukupno šest dizalica kako bi se radovi ubrzali.
Mobilizacija glavnog izvođača trebala bi trajati oko 2 tjedna. Šibenske tvrtke također će sudjelovati u projektu, u svojstvima kooperanata i partnera glavnog izvođača, priopćili su iz tvrtke Dogus razvitak i upravljanje.
Investitor, turska Dogus grupa gradi na prostoru od 24 000 metara četvornih hotel, nekoliko vila, kongresnu dvoranu, bazen, mini shopping centar, spa&wellness s turskom kupelji 'hamamom', masažom i saunom, fitness centar, odbojkaško i tenisko igralište, yacht i beach klub, dječji klub, restoran, snack bar, barovi te otvoreni amfiteatar za različita događanja, a radovi bi trebali biti završeni do turističke sezone 2015.

Iz kategorije: Vijesti