Datum objave: 01. Travanj 2014

Predstavljene tehničke mogućnosti gradnje javnih žičara u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Tehničke mogućnosti urbanih žičara kakve su postavili u 30-ak  svjetskih zemalja prezentirali su danas  predstavnicima  Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije  predstavnici  austrijske tvrtke Doppelmayer u vezi s planovima  uvođenja žičara kao komunikacijske veze  između šibenskih tvrđava prema projektu arhitekte Nike Bašića, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

 

Prema Bašićevoj  viziji  taj bi sustav u Šibeniku obuhvatio tri visinske i tri nizinske postaje Visinske su vezane uz tvrđave: sv. Mihovil, sv. Ivan i  Barone dok bi nizinske bile smještene u Crnici, na Šubićevcu i Luci Šibenik. On je žičare osmislio kao urbano sredstvo prometne komuniakcije, ali i kao  turističku atrakciju.

 

„ Žičare su kockica u mozaiku, nadopuna tvrđavama i planovima koje stvaramo vezanim uz revitalizaciju grada i inovativni Šibenik kakav ćemo u budućnosti ponuditi turistima“, rekao je gradonačelnik Željko Burić na današnjem predstavljanju mogućih  rješenja za uspostavu sustava žičara u povezivanju šibenskih tvrđava.

 

Na prezentaciji je bio i Niko Bašić koji je kazao kako je to  prvi korak, a slijedi procjena stvarnih mogućnosti, kapaciteta i financija da bi mogli izaći s konkretnim projektom rješenja.

 

Predstavljanju projekta prethodio je obilazak gradskih  lokacija i tvrđava kao preduvjet stvaranju idejnog rješenja urbanih žičara u Š

Iz kategorije: Vijesti