Datum objave: 26. Ožujak 2014

FOTO: Gotov idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana

Nina Medić
Nina Medić

Izrađen je idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana za koji je Grad Šibenik izdvojio 70 000 kuna. Projekt  su izradili Dina Vulin Ileković i arhitekt Boris Ileković iz arhitektonskog studija 'Vulin Ileković '. Slijedi izrada glavnog projekta kako bi  ga se moglo prijaviti za sredstva iz EU fondova.

Projekt predviđa šetnicu, trim i jogging stazu uokolo cijelog kompleksa, vidikovac i caffe/bistro s terasom. Posebno zanimljivo je uređenje sjevernog, izduženog dijela tvrđave poznatog kao Kliješta/Tanaja gdje bi se nalazio novi glavni sadržaj namijenjen prvenstveno djeci i mladima nazvan KID’S LAB2 koji se sastoji od povijesnog laboratorija i zelenog labirinta. KID’S LAB2 je atraktivan prostor u kojem bi se održavale kraće ili duže tematske radionice stručnog karaktera tijekom cijele godine. Zeleni labirint zamišljen je kao interaktivna igra sa zadacima.

 „Grad Šibenik naručio je idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana, za koji smo izdvojili 70.000 kuna, a sada slijedi izrada glavnog projekta, kako bismo i ovu tvrđavu mogli prijaviti za EU sredstva. Vjerujem u naš uspjeh i u ovom projektu, a iako tvrđava još uvijek nije u vlasništvu Grada Šibenika, surađujemo s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, te imamo njihovu punu podršku u daljnjem razvoju projekta. Ovo je još jedna dobra suradnja Grada Šibenika i udruga civilnog društva, odnosno Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, koje je od istog arhitektonskog studija naručilo idejno rješenje revitalizacije ove šibenske tvrđave.“, kazao je Danijel Mileta,  zamjenik gradonačelnika.

Iz kategorije: Vijesti