Datum objave: 21. Ožujak 2014

Josipović uživao na Baroneu u pogledu na Šibenik i predstavljenom projektu

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović pohvalio je Projekt uređenja i turističke valorizacije tvrđave Barone nakon što je danas obišao tu tvrđavu u društvu s članovima Društva za zaštitu kulturne baštine „Juraj Dalmatinac“ i u pratnji čelnih ljudi Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije. Kazao je kako je to dobar primjer kako se može štiti kulturno – povijesna baština istodobno joj dati nove sadržaje namijenjen turistima.

Hrvoje Zekanović, predsjednik „Jurja Dalmatinca“ ga je za obilaska upoznao s detaljima projekta, a šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić i župan Goran Pauk iskoristili su pogled s te tvrđave na cijeli grad kako bi mi pokazali potencijalne atraktivne lokacije za nove investicije u Šibeniku. Inače nakon jutrošnjeg zatvorenog sastanka s njima Josipović je kazao kako je čuo i pozitivne podatke kao što je pad nezaposlenih u Šibeniku kao i informacije o važnim projektima te da Šibenik može biti optimističan u vezi sa svojom budućnosti.

Nakon toga su se svi prisutni članovi Društva „Juraj dalmatinac“ na poziv kojih je i došao dana su Šibenik , za uspomenu fotografirali s Predsjednikom na tvrđavi.
Odgovarajući na jedna od novinarskih upita koji se odnosi na to da Italija kroz projekt valorizacije mletačkih utvrda na Jadranu štiti naše tvrđave, a da to mi nismo bili u stanju napraviti predsjednik Josipović je kazao kako je siguran da i hrvatska država radi sve na njihovoj zaštiti i da je taj talijanski projekt u koji je uključena i Hrvatska dobrodošao.

Nakon Barona, predsjednik je sa svojim domaćinima popio kavu u caffeu Giro Espresso u središtu Šibenika. Ovog puta to je bila samo kava s njima, a ne i s građanima.

Iz kategorije: Vijesti