Datum objave: 11. Ožujak 2014

Izabrano rješenje vizualnog identiteta Raspršenog hotela Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Rad dizajnera Antonia Šunjerge, Šibenčanina s diplomom studija dizajna Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba izabran je za logotip Raspršenog hotela koji se osniva u Šibeniku. Nakon pozivnog natječaja i predstavljanja pet prispjelih radova tako je odlučila komisija u sastavu: Tina Vickov, predsjednica Udruge Raspršeni hotel Šibenik i vlasnica agencije za marketing i turizam „Manifesta“, Dino Karađole, direktor TZ grada Šibenika, Petar Mišura, predstavnika Grada Šibenika, Pavle Roca,likovni pedagog, Franka Baranović, dizajnerica interijera, Marko Paić,arhitekt i Jadran Kale, kustos-etnolog Muzeja grada Šibenik i viši predavač na Odjelu za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru.

U priopćenju za novinare ističu da je Šunjergin rad „zadovoljio kriterije privlačnog, modernog i funkcionalnog vizualnog identiteta, ima jaku asocijaciju na „raspršenu“ ponudu unutar stare gradske jezgre Šibenika, te visoku aplikativnost na sve vrste promotivnih materijala.

Nakon što je izabrano rješenjem vizualnog identiteta slijedi postavljanje turističke signalizacije i uređenje internetskog sjedišta šibenskog Raspršenog hotela. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a cilj mu je objediniti smještaj i ostalu turističku ponudu u povijesnoj jezgri.

Iz kategorije: Vijesti