Datum objave: 05. Ožujak 2014

Županija dodijelila sredstva za sanaciju pomorskog dobra

Nina Medić
Nina Medić

Sporazum o zajedničkom financiranju kojim je Šibensko-kninska županija odobrila sredstva Gradu Šibeniku, Skradinu, Tribunju, Tisnom i Primoštenu namijenjena sanaciji pomorskih dobara izvan luka potpisao je danas Goran Pauk, Šibensko-kninski župan s predstavnicima tih gradova i općina.

Tako je Gradu Šibeniku u 2014. godini Šibensko-kninska županija odobrila 250 tisuća kuna, a od toga je 150 tisuća kuna namijenjeno sanaciji mula u uvali Tratica na otoku Kakanu, a preostalih 100 tisuća sanaciji mula na prostoru 'Zvizde' i 'Šarina draga' u Zatonu. Gradu Skradinu dodijeljeno je 150 tisuća kuna namijenjenih sanaciji plaže Skradin i laže Prukljan. Za sanaciju obalnog zida u uvali Sovlja u Tribunju Šibensko-kninska županije je odobrila 200 tisuća kuna. Općini Tisno dodijeljeno je 100 tisuća kuna za sanaciju pristanišnog gata u uvalu sv. Nikole u Jezerima, a isti iznos odobren je Primoštenu za sanaciju šetnice a predjelu poluotoka Velika Raduča.

Župan Pauk naglasio je kako Šibensko-kninska županija tako u 2014. godini, za sanaciju pomorskih dobara, planira izdvojiti 800 tisuća kuna, dok je u protekla dvije godine u tu svrhu izdvojeno 3 milijuna kuna. Kome dodijeliti sredstva župan odlučuje na temelju iskazanih zahtjeva.

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika tijekom današnjeg potpisivanja ugovora istaknuo je kako ova sredstva od Županije puno znače Gradu te kako će tih 250 tisuća kuna značajno olakšati sanaciju privezišta u gradu Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti