Datum objave: 25. Veljača 2014

Tisno nakon 30 godina dobilo ozbiljnog investitora u marinu od 78 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt izgradnje marine u Tisnu, trenutno najvećeg ulaganje u Šibensko kninskoj županiji „teškog“ 78 milijuna kuna, predstavili u danas u Tisnu investitori i načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, nakon što je Vlada dodijelila koncesiju konzorciju Eko Nekretnine iz Zagreba koji prati Zagrebačka banka. U Tisnu vjeruju da će to biti „treća sreća“ jer su za mandata Ivana Klarina bila tri natječaja za koncesionara, a bilo ih je i prije. Prva dva su propala, a izabrani koncesionari se nisu nikada ni pojavili. „Ovo je prvi put da se izabrani investitor i to odmah, dan nakon Odluke Vlade, javio nama u Općini i cijenim da riječ o ozbiljnim tvrtkama koje će iznijeti ovaj projekt. Na natječaj su pristigle četiri ponude. Jedna nije ispunjavala uvjet pa je odmah isključena. Uz sadašnjeg koncesionara ostali su ACI i Peter Jarušica Tkon. ACI je bio najjači ponuđač ali su napravili grešku u proceduri jer su u projektu previdjeli benzinsku crpku koja nije u Urbanističkom planu uređenja i zbog toga su eliminirani“, objasnio je Klarin dosadašnju proceduru u kojoj su EKO NEKRETNINE izabrane za koncesionara. Ivan Klarin tako ima šansu biti načelnikom za čijeg će se mandata ostvariti projekt na kojem se radilo još prije 30 godina, kada je Tisno bio mjesna zajednica i kada su nastajale marine u Jezerima i na Kornatima.
Općina Tisno će pružiti svu očekivanu potporu investitorima pa će Klarin, kako je danas kazao, zatražiti od župana Gorana Pauka da imenuje posebnu stručnu osobu iz Ureda za prostorno planiranje koja će pratiti investitore i omogućio im da što prije dobiju građevinsku dozvolu. Vlada im je dala rok od 24 mjeseca ishoduju uporabnu dozvolu za marinu.
Davor Ljubić , predstavnik Konzorcija i vlasnik dviju od tri tvrtke u njemu , kazao je kako je riječ i respektabilnim tvrtkama koje su se dokazale na području sanitarnog inženjeringa i ekologije, a ovo im je prvo ulaganje u nautiku: „Ocijenili smo da je nautički turizam najstabilniji i najperspektivniji oblik turizma i zato smo odlučili u njega uložiti novac. Osim toga, mi smo i dugogodišnji nautičari i točno znamo što bi jedna marina morala imati da zadovolji potrebe onih koji ju koriste“, istaknuo je na konferenciji za novinare.
Boris Kovačević iz tvrtke iz tvrtke Zagreb nekretnine, koja je logistika investitorima, potvrdio je da su izvori financiranja marine osigurani i da je nautički turizam najpropulzivniji za ulaganje u turizam.
Marina u Tisni imat će 205 vezova na 7 gatova. Preo će se na površini od 11 000 četvornih metara na kopnu i 50 000 četvornih metara morskog prostora. Imat će ugostiteljske i druge uslužne sadržaje poput wellnesa, servisne usluge i sve ostalo šo nautičari trebaju, a ulagači kažu da im je osim usluge,k blizina Kornata glavna komparativna prednost.

Iz kategorije: Vijesti