Datum objave: 24. Veljača 2014

Odbijena rasprava o ukidanju naknada županijskim vijećnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Protiv prijedloga trinaest vijećnika Nezavisne liste Stipe Petrine, HNS-a, SDP-a i HSP-Ante Starčević da se raspravlja o ukidanju novčanih naknada vijećnicima u Skupštini Šibensko – kninske županije bila je, na jutrošnjoj sjednici Županijske skupštine, većina vijećnika, njih dvadesettroje, a petnaestero vijećnika je to podržalo pa prijedlog nije prošao

Predlagatelji te točke dnevnog reda u čije ime je govorio Stipe Petrina pokušali su, u skladu s Poslovnikom na dnevni red današnje sjednice Skupštine Šibensko – kninske županije uvrstiti raspravu o izmjenama i dopunama odluke o plaćama dužnosnika koji svoje dužnosti obnašaju počasno i naknadama koje primaju vijećnici u Skupštini Šibensko – kninske županije. Cilj rasprave o toj temi bio je ukidanje novčanih naknada koje primaju vijećnici županijske Skupštine te tako ostvariti korisne uštede. Petrin je kazao kako bi na taj način u županijskom proračunu ostalo oko 7,6 milijuna kuna, koliko vijećnici dobiju na ime naknade tijekom četiri godine mandata, te da bi taj novac mogao biti preusmjeren na neke druge namjene, primjerice subvencioniranje troškova brodskog prijevoza žiteljima šibenskih otoka. Replicirao mu jeAnte Kulušić (HDZ) koji je upozorio da takav prijedlog mora proći propisanu proceduru, odnosno da o njemu prije stavljanja na dnevni red Skupštine moraju raspravljati odbori za Statut i Poslovnik, a istup Stipe Petrine ocijenio kao politikantstvo.

Pri glasovanju o uvrštavanju rasprave o izmjenama i dopunama akata koji reguliraju pitanja isplate naknada županijskim vijećnicima i županijskim dužnosnicima koji dužnosti obnašaju počasno Nezavisna lista Stipe Petrine, HNS, SDP i HSP A. Starčević ostali su pri svom prijedlogu, međutim nisu dobili podršku ostalih vijećnika koji su glasovali protiv uvrštavanja te rasprave u dnevni red današnje sjednice županijske Skupštine.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3