Datum objave: 22. Veljača 2014

Policija i Funcuti ispred dvorane na Baldekinu na granici sukoba

Diana Ferić
Diana Ferić

Usijana je situacija ispred košarkaške dvorane na Baldekinu između policije i skupine Funcuta koji nemaju ulaznicu za večerašnji gradski derbi Jolly JB – GKK Šibenika, ali unatoč tome žele ući u dvoranu. Policija ih je okružila, a neki imaju i plastične štitove. Za sada nema izgreda osim što svi Funcuti u okruženju drže ruke u zraku i negoduju, a neki viču i kako neće dopustiti da počne utakmica. Među njih je došao i Jerolimo Šarin pokušavajući ih umiriti.
Inače nakon okupljanja na Starom pazaru Funcuti su oko 19 sati krenuli u većoj skupinu uz pratnju policijskih automobila prema Baldekinu, prolazeći pokraj glavne tržnice i City centra, pjevajući navijačke pjesme ali i uzvikujući nedopustive i zabranjene parole i paleći svjetleća i dimna eksplozivna sredstva. Kad su stigli ispred City centra zaustavili su se uz uzvike „ Jolly Turčine, popuši nam kur....“, a nakon toga su neki uzvikivali i „ubij Srbina“ i „za dom spremni“. Žalosno je da je među njima bilo maloljetnika pa čak i djece stare ne više od 11 – 12 godina. Kada su došli ispred istočnog ulaza u dvoranu nastao je problem jer im nije dopušten ulazak . Neslužbeno soznajejmo, da je GKK Šibenik dobio samo 40 karata.

 

Objavljeno ranije:Manja skupina Funcuta okupljena je od 18 sati na Starom pazaru, pred večerašnji gradski košarkaški derbi između Jolly JB  i GKK Šibenika. Prosjek godina im je najviše oko 20, a ima dosta i maloljetnika, pa čak i djece ispod 10 godina. Pažnju je privukao dječarac s maskom Anonimusa koji nema više od 9 godina. Policije na trgu nema ali su mjere predostrožnosti poduzete. Okupljanje protječe mirno osim što su bacili nekoliko petarda

Utakmica počinje u 20.30 sati na Baldekinu..

Iz kategorije: Vijesti