Datum objave: 10. Veljača 2014

NOVI BROJ "PEGLE": Kako je Picula picavao nastavu, gimnazijski MMS, svjetlija budućnost...

Diana Ferić
Diana Ferić

Svi  važni događaji u proteklih godinu dana u Gradu Šibeniku i gimnaziji "Antuna Vrančića" zabilježeni su u novoj „Pegli“, nagrađivanom školskom listu te šibenske srednje škole koji će biti promoviran ovih dana. Riječ je o njegovom, 12. broju, koji su i ovog puta napisali najvećim djelom ambiciozni polaznici te prestižne srednje škole, uz mentorstvo profesorice hrvatskog jezika Mile Kundajice.

U „ Pegli“ možete pročitati kakav je srednjoškolac bio sada zastupnik Hrvatske u EU parlamentu Tonino Picula, koji je novinarima tog školskog lista otkrio je li i kada picavao nastavu, ali i kako je za vanjsku politiku bio predodređen još kako maturant i da se nije libio iznositi svoja viđenja poteza tada, u socijalizmu neprikosnovene sile SSSR –a, pa je zbog toga dobio i packe profesorice. Novinarke „Pegle“ Dora Bumber i Katarina Laća razgovarale su s Piculom povodom ulaska Hrvatske u EU.

Objavljuju i vrlo praktičan vodič za brucoše napisan iz pera bivšeg šibenskog gimnazijalca Ante Lakoša, a nisu zaobišli niti prikaz gradskih projekata u proteklih godinu dana s vrlo optimističnim zaključkom u kojem stoji: „Od ružnog pačeta, kako su ga znali nazivati posljednjih godina, ponos Dalmacije kreće kudikamo odlučnije putem poboljšavanja kvalitete životnih uvjeta, daleko od pukih obećanja“.

U novoj „Pegli“ su i zapisi o svim aktivnostima učenika i profesora, polaznicima Gimnazije koji su se obreli u svijetu, glazbenim i drugim događajima u Šibeniku, poput bakljade Funcuta pod nazivom „Šibenik gori“, a nisu zaboravili niti bivše gimnazijalce koji više nisu među živima – tragično preminulu glumicu Doris Lambašu i šibenskog baritona Miroslava Belamarića.

Da ne bi bilo zabune, sve teme nisu tako ozbiljne pa ni ovog puta nisu izostali novi biseri i legendarne provale profesora Gimnazije te strip iz Zbornice.

Urednici „Pegle“ pridonose i njegovanju šibenske tradicije pa u novom broju donose i šibenske riči iz šibenskog škafetina“.

„Pegla“ je do sada dobila niz priznanja, a i ove godine je na županijskom LiDraNo –u proglašena najboljim školskim listom.

Iz kategorije: Vijesti