Datum objave: 06. Veljača 2014

Stanari u Rokićima protiv izgradnje igrališta za pse - primio ih Gradonačelnik

Diana Ferić
Diana Ferić

Počela je gradnja prvog igralište za pse u Šibeniku koje će biti smješteno u Rokićima,a radovi bi trebali biti gotovi za desetak dana, ali su se tomu usprotivili stanari ulice Put Rokića. Njihovi predstavnici uručili su danas gradonačelniku Šibenika dr. Željku Buriću peticiju kojom traže hitnu obustavu izgradnje igrališta za pse. Smatraju kako igralište za pse nije prioritet u odnosu na neke druge projekte na navedenom zemljištu.

Predstavnici stanara prenijeli su gradonačelniku kako se mnogi njihovi susjedi boje da će igralište za pse u Rokićima izazvati brojne neugodnosti za njih i njihovu djecu. Posebno strahuju od širenja zaraznih bolesti i skupljanja pasa lutalica.

„Grad Šibenik će na svom prostoru izgraditi moderno i funkcionalno igralište za pse kojega do sada u gradu nije bilo, a imaju ga brojni hrvatski gradovi. Nadzor nad korištenjem i održavanjem prostora će obavljati komunalni redari, a dobrodošli su i svi predstavnici udruga koji ovom pilot-projektu mogu i žele dati doprinos kako bi što bolje funkcionirao., kazao je gradonačelnik istaknuvši da je strah stanara bezrazložan.
„Šibenik je europski grad i mi se moramo početi tako i ponašati. Na ovaj način ćemo započeti s uvođenjem reda i učenjem kulturi držanja kućnih ljubimaca. Ako se vaš strah pokaže opravdanim i za tri mjeseca budete imali primjedbe na račun higijene na tom igralištu, opet ćemo se sastati. Ali ja Vam garantiram da neće biti potrebe za tim“, umirio je gradonačelnik predstavnike nezadovoljnih stanara ulice Put Rokića.

Inače, planskom regulativom na dijelu tog prostora predviđena je gradnja prometnice u sklopu projekta čvora Rokići. Pored toga, na navedenoj lokaciji do sada su neodgovorni pojedinci držali neregistrirana vozila, odlagao se razni komunalni otpad, a služio je i do sada kao lokacija za izvođenje u šetnju kućnih ljubimaca, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Igralište za pse bit će smješteno na šljunčanom platou površine oko 500 četvornih metara i ograđeno žičanom ogradom visokom 2 metra. Vrijednost projekta je 60 000 kuna, a radove izvodi tvrtka 2Marka.

Iz kategorije: Vijesti